sunnuntai 28. helmikuuta 2016

4-vuotissynttärit // Olaf-kakku


Meillä on viikko kulunut lomaillessa ja mukavan viikon päätteeksi juhlimme eilen meidän 4-vuotiasta remonttireiskaa. Frozen on hitti tässäkin talossa, joten kakun päälle päivää paistattelemaan pääsi iloinen Olaf.


Tein kuuden munan suklaakakkupohjan, joka onnistui paremmin kuin yksikään aiemmin tekemistäni kakkupohjista. Liekö irtopohjavuoan reunoille laittamilla leivinpaperin suikaleilla ollut osuutta onnistumisessani. Kakku kohosi kauniisti, ei lässähtänyt ja oli vielä hurjan mehevä. Täytteeksi halusin jotain keväisen raikasta, joten sekoitin kermavaahdon joukkoon rahkaa, passionhedelmähilloa ja säilykemangoa.



Olaf ja vesi on tehty sokerimassasta. Sallisen sokerimassoilla onnistuu aina! En ole ennen värjännyt massaa, joten vähän jännitin, miten värjäys onnistuu nestemäisellä elintarvikevärillä - oikein hienosti onnistui! Tuli hieno marmorointi vähän niinkuin vahingossa. ;)

Rentoa sunnuntaita,
Heidi

22 kommenttia:

  1. Upea! Varmasti hyvää myös!:) Olen aivan pihalla koko Frozen-elokuvasta, ehkäpä sen voisi lainata lomakatsomiseksi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kieltämättä oli ihan hyvää, vaikka en täytekakuista liiemmin välitäkään. :) Minusta tuo Frozen on oikein viihdyttävä elokuva, joten suosittelen katsomaan.

      Poista
  2. Upea! Varmasti hyvää myös!:) Olen aivan pihalla koko Frozen-elokuvasta, ehkäpä sen voisi lainata lomakatsomiseksi!:)

    VastaaPoista
  3. Onpa hieno - eihän tuota voi syödäkään! :)
    Frozen-elokuva on ihan outo minulle - tämä pitää ottaa kyllä ohjelmistoon, jotta pikkumiehen kanssa pystyy keskustelemaan, kun tulee taas kyläilemään :)
    Ihanaa Kalevalan päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meni jo. :) Kiitos paljon! Meillä asuu juuri sen ikäinen tyttö, ettei Frozenilta ole oikein pystynyt välttymään. :D Samoin sinulle!

      Poista
  4. Vau, onpa upea Olaf-kakku! Olet tosi taitava tuon sokerimassan kanssa. Minulta ei tulisi tuollaista jälkeä... Tuollainen suklaareunus on myös kiva. Kerro miten se toimii siinä vaiheessa kun kakkua aletaan leikata ja nauha ympäriltä avataan? Levahtaako reunus vai pysyykö pystyssä? Oletko kiinnittänyt sen kermalla tai jollain muulla? Haaveilen samanlaisesta reunuksesta meidän ysiveen tuleville synttäreille, mutta olen miettinyt miltä kakku näyttää kun leikkaaminen aloitetaan. Rentoa sunnuntaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos. :) Vähän jäi lättänaamaiseksi raukka, mutta kakku ylitti kyllä odotukseni kaikin puolin. Ei mennyt yhtään edes hermo! :D Tuon suklaareunuksen tekoa olen pitkään halunnut kokeilla. Vaahdotin puoli purkkia kermaa (paljon vähempikin olisi riittänyt mainiosti) ja Kitkatit laitoin pareittain kiertämään kakkua. Pysyivät pystyssä ilman nauhaa, mutta leikkaus oli ehkä aavistuksen haastavaa. Tai lähinnä alkoi hirvittää riittääkö kakkua kaikille, kun piti leikata aina kahden Kitkatin levyinen pala. :D Riitti, mutta ens kerralla taidan silti laittaa suklaat yksitellen.

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä ❤ Askartelen siis yksittäisistä paloista ☺

      Poista
  5. Hieno kakku! Mä luulen, että leivinjauheen määrällä on suurin vaikutus siihen, miten kakkupohja onnistuu. Lässähtääkö se uunista poisottamisen jälkeen vai ei?! Frozen on nyt ihan hitti. Meilläkin pian neljä vuotta täyttävä tytteren tyttäreni fanittaa frozenia ihan täysillä. Kiva tuo suklaasta tehty reunus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse. :) Teen kakut aina samalla ohjeella, mutta aina saa jännittää lässähtääkö vai ei. :D Monesti olen jo vannonut leiponeeni viimeisen täytekakun! Frozen on kyllä aikamoinen ilmiö nyt. Ja mitä kaikkea sen nimissä myydäänkään, huhhuh!

      Poista
  6. Mahtava kakku!!
    Suklaareunat ovat hienot myös!
    Kaunista kulttuurin kehdon päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Vaikka kakku onnistuikin yli odotusten, tuo reunus oli se paras osa. ;) Samoin sinulle Susanna!

      Poista
  7. Voi miten nätti kakku ja ihanan herkullisen kuuloinenkin! :D Sokerimassasta olisi ihana harjoitella ja opetella tekemään koristeita. Tuppaa vain leivokset tulemaan niin kalliiksi, kun ostelee eri värisiä massoja/värejä, jos sitä kovastikkin innostuisi. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, kiitos paljon. :) Mulle sokerimassat on vielä suht uusi tuttavuus, mutta olen jäänyt ihan koukkuun!

      Poista
  8. Hieno :) Minäkin olen pihalla Frozenista, mutta sen tiedät että aikamoinen hitti se on nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) On joo todella! Meidän 6v ei mitään muuta ajattelekaan! Hiukset, vaatteet, petivaatteet, asusteet, jopa lumiukot ovat muuttuneet Frozeniksi. :D

      Poista
  9. Ihana kakku! Mainio idea hiekkarannan toteutuksessa!

    Mä tässä just pohdin samalla ens viikon synttärikakkua tulevalle 3-vuotiaalle. Meillä ei ole Frozenia eikä muitakaan prinsessajuttuja, mutta puput ovat edelleen hyvin lähellä sydäntä. Pupukakku siis tiedossa. :D Mutta ihan kiva näin, sopii näppärästi pääsiäisteemaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. :) Yllätyin tosiaan itsekin kuinka hyvin kakku onnistui - kaikin puolin. :D
      Voi mä muistan lapsuudesta, kun mun yhdet synttärit osuivat pääsiäiselle. Parhaat synttärit ikinä! Mukavia pupukemuja teille.

      Poista