perjantai 17. helmikuuta 2017

Mehikasvi Lidlistä


Mulla on tapana käydä torstai-iltaisin ostoksilla Lidlissä sillä aikaa, kun tytär on balettitunnilla. Näin myös eilen illalla. Mainoslehtisestä jo katsoin, että siellä olisi erilaisia mehikasveja myynnissä ja onnekseni niitä oli illalla vielä muutama jäljellä.


Tuo tv-taso on sellainen, että siinä aika hätäiseen tavarat vaihtavat paikkaa, eikä yksi asetelma kauaa pysy muuttumattomana. Tekisi mieli laittaa siihen paljon erilaisia viherkasveja erilaisissa ruukuissa - no nyt on ainakin jo hyvä alku. Se on vaan tosi kuuma paikka sitten kun aurinko alkaa kunnolla lämmittää, eikä monikaan viherkasvi siinä selviydy. No eipä kyllä kasvit ole meillä kovin pitkäikäisiä missään muuallakaan, hah.


Osaakohan joku kertoa, mikä tämän kasvin nimi on? Ja miten sen saisi kestämään mahdollisimman pitkään? Nätti se ainakin on ja toi kivasti kevättä tullessaan, kun laitoin sen Ikean vaaleanpunaiseen ruukkuun.


Ajattelin pitkästä aikaa osallistua tämän mehikasvin voimin kukkailotteluun Mansikkatilan mailla, vaikkakin tällä viikolla mehikasvia enemmän iloa tuottaneet kukat löytyvätkin maljakosta näiden kuvien ulkopuolelta. Mies yllätti ystävänpäivänä ja tuli töistä kotiin upean tummanpunaisen ruusukimpun kanssa. ♥ Yksihän niistä näkyikin jo eilisessä maljakko-postauksessa.


Meillä alkaa nyt hiihtoloma ja luvassa on muun muassa takkahuoneen remonttia. Täydellinen tapetti vielä puuttuu, joten tapettikaupoille pitää suunnata ihan ensimmäiseksi. Jos tiedät mistä löytäisin mustapohjaista kukkatapettia, niin vinkkaa ihmeessä! :)

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille,
Heidi

25 kommenttia:

  1. Voi miten söpö! <3 Lajista ei ole kyllä mitään tietoa, hassua ettei siitä ollut mainintaa kaupassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! :) Se huono puoli marketin kukkasissa on, ettei aina tiedä mitä ostaa. Noh, samalla periaatteella mä kaikkia lajeja hoidan. :D

      Poista
  2. Mä oon ostanut sieltä vaikka mitä kasveja. Tosi kummallinen kauppa. Mulla on jopa ruusuja sieltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä tekee välillä vaikka mitä löytöjä! :D Ennen joulua ostettu onepiece-haalari-mikälieonkaan on ihan loistava löytö. :) Ja lämmin ennenkaikkea!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Olisin ostanut samantien kaksi mehikasvia, mutta jäljellä ei ollut muita kivoja. Tästä tykkään! :)

      Poista
  4. Kaunis kasvi, mutta nimeä en osaa sanoa. Toivottavasti saat sen viihtymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkasvit on kivoja! Tekevät heti paljon kodikkaamman näköiseksi. :)

      Poista
  5. Minäkin olen vähän haikaillut mehikasvien perään, kun näin keväällä kaipaan jotain vihreää raikastusta sisustukseen. Lidl on tosiaan ihme kauppa, sieltä voi löytää mitä vaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti tuo kevät aina vaikuttaa kaikkeen. :) Nyt kun valo on taas lisääntynyt huimasti, sitä ihmettelee, että miten sitä taas oikein selvittiin vuoden pimeimmästä ajasta!

      Poista
  6. Lidl on kyllä "arvaamaton" kauppa, koskaan ei tiedä mitä mukaansa löytää. ;)
    Kasvin nimeä en kyllä tiedä. Täytyykin seurailla mainoksia tarkemmin, jospa onnistuisin viherkasvin meillekin hakemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Meillä on muutama "täsmätuote", jotka ostetaan sieltä viikoittain. Plus sit näitä heräteostoksia. :D

      Poista
  7. On kyllä, aika jännät nuo "piikit".

    VastaaPoista
  8. Hyvä ja yllättävä kauppa. Paljon hyviä löytöjä löytänyt sieltä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Mun yks suosikkituote on chilimaustetut maalaisperunalastut. :D Slurps, heti tuli vesi kielelle! Mukavaa viikonloppua sinullekin Katja! :)

      Poista
  9. Kiva mehikasvi! Mullakaan ei ole (yllättäen :D ) mitään tietoa lajista ja mä kans hoidan kaikkia kasvejani suunnilleen samalla tavalla - kastelen kun muistan. Jos muistan. Mehikasvit soveltuvat usein mun metodeihin aika hyvin ja kestävät suht pitkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että se on aloe. Ainakin Ikeassa oli tänään myynnissä samanlaisia sillä nimellä. :) Mulla on käytössä tuo ihan sama taktiikka kasvien hoidossa. Toivotaan, että tuo yksilö osaa arvostaa sitä. :D

      Poista
  10. Lidli on kyllä mahtava kauppa kun sieltä tekee lähes aina jotain kivoja löytöjä. Itse selasin sitä Lidlin lehtistä viikolla ja bongasin housut jotka ajattelin käydä ostamassa ja testailla olisiko niistä mihinkään.
    Tuo kasvi näyttää hieman aloe veralta mutta tuskin on se kun siinä on noita piikkejä, hmmmm mikähän se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on pari vaatekappaletta Lidlistä ja ovat kyllä ylittäneet odotukset. Hih, just ku mä päätin, että se on aloe. :D Tuon näköisiä ei löydy edes Googlesta.

      Poista
  11. Hauskan näköinen kasvi ja tosi kivat nuo kynttilänaluset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika erikoinen kasvi, kun ei löydy mitään tietoa mistään. :D Nuo kynttilänaluset vaeltavat ympäri taloa eri asetelmiin. Ne ovat kyllä kivat! :)

      Poista
  12. Mehikasvit piristävät mukavasti näin talvella kotia. Ja mukavan pirtsakka ruukku sillä :) Leppoisaa viikonloppua Heidille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee! Ja hyvin on toistaiseksi selvinnyt meillä. :) Kiitos samoin teille!

      Poista
  13. Hmm olisiko jonkinsortin kynsialoe?
    Lidlistä kyllä tekee hauskoja kasvilöytöjä. kun sattuu sopivasti paikalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois hei hyvin olla! No, pääasia että on edelleen hengissä. :D

      Poista