perjantai 10. maaliskuuta 2017

Back to the 90's - Amppelit ikkunaan


Lienette huomanneet viehtymykseni juuttinaruamppeleihin. Tähän asti niitä on roikkunut siellä täällä; verhotangossa ja tauluhyllyn kulmassa. Nyt uskaltauduin ripustamaan amppelit ensimmäistä kertaa ikkunaan. Onhan toi nyt aika 90-lukua, mutta tykkään! Valitettavasti vaan tuo kuvaaminen ikkunaa vasten on vähän haastavaa.


Eilen aamulla aurinko paistoi jo puoli kahdeksalta ja tartuin tietysti heti kameraan - ihan mielettömän ihanaa tämä lisääntynyt valo!


Noita amppeleita on tullut solmittua jo aika monta. Se on just tollanen mun tyylinen homma, kun valmista tulee viidessä minuutissa.


Nuo maljakot ovat vanhasta kattolampusta, joka on odottanut ulkovarastossa hävitystä. Joskus jossain näin jonkun käyttäneen niitä tässä tarkoituksessa ja sain huokaista helpotuksesta, etten ollut ehtinyt hävittämään valaisinta. Lampunkuvut saivat uuden elämän - vielä kun keksisi lampun raadolle uutta käyttöä. :D


Yleensä nuo Ikean ohuet verhot ovat vedettyinä ikkunoiden eteen, mutta nyt päivien pidentyessä ne saavat olla taas enemmän auki. Verhot päästävät päivänvalon kauniisti lävitseen, mutta varsinkin pimeään aikaan ne tuovat kaivattua näkösuojaa. Tykkään vanhoista isoista ikkunoista, mutta olen haaveillut sälekaihtimista siitä asti, kun tänne muutimme. Ohitsemme menee kuitenkin suhteellisen vilkas kylätie ja sälekaihtimet suojaisivat katseilta myös auki ollessaan. Onneksi amppelit näkyvät myös verhojen takaa!


Muumipapan hattu pääsi vitriinin päältä pölyttymästä, kun rakas yllätti (jo toistamiseen tänä vuonna!!) kukkasin. Tuo maljakko oli aikoinaan must have ja joka kevät siihen pitää hankkia ainakin yhdet tulppaanit.


Ukkini isoisän nikkaroima penkkivanhus ilahduttaa ruokasalissa amppeleiden alla ja tuo pari lisäpaikkaa ruokapöydän päähän. Penkki oli viime kesänä morsiusparin istuimena pikkusiskoni häissä ja silloin ajattelin, että penkin paikka on päivänvalossa eikä vanhan navetan uumenissa, jossa se on ollut säilytyksessä liian pitkään. Mahtaisi tuolla olla monta mielenkiintoista tarinaa kerrottavanaan!

Riemukasta viikonloppua,
Heidi

23 kommenttia:

  1. Upea valo ja kauniita kuvia! Ei muuten mikään ihme että olet ihastunut noihin amppeleihin. Mietin juuri että miltä nuo näyttäisivät jos nuo yhdistäisi pitkäksi jossa olisi kolme kippoa ja kukkia köynnösmäisesti roikkumassa. Joo olin ajatuksissani koristelemassa jonkun häitä. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa! Tuohan oli loistava idea. Nyt tarvitaan äkkiä lisää kupuja! :) Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Amppelit tuovat mieleen tosiaan lapsuuden kodin. Äidillä niitä oli joka ikkunalla. Itselle haluaisin just tuollaiset juuttiset. Olipa mahtavaa että lamppu sai uuden elämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääli, ettei niitä ole enää tallessa. :) Nuo on tosi helppo ja nopea solmia, joten äkkiä hommiin! :)

      Poista
  3. Voi, miten mä tykkäänkään noista sun lamppuamppeleista!<3 Ikkunassa kerrassaan ihanat!
    Auringon lämmittämää viikonloppua Heidi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi Taina! :) Nuo vaaleanpunaiset neilikat näyttävät musta tosi kivoilta valkoista maljakkoa vasten, mut mitäköhän muuta niihin voisi laittaa.. Näyttää sunnuntaikin valkenevan kauniina ja kirkkaana - aurinkoista sunnuntaita sinulle! ❤

      Poista
  4. Haha, itseäni ei yhtään haittaa, vaikka olisi vähän epämuodikasta ja vanhanaikaista - kunhan miellyttää omaa silmää ja tyylitajua. Tykkään tosi paljon ikkunan eteen ripustetuista amppeleista, olivatpa kuinka ysäriä tahansa. :D Tosi ihanat noi amppeliruukut! Aloin jo ekan kuvan kohdalla miettiä, mistäköhän ne on hankittu. Loistoidea ottaa vanhan valaisimen kuvut käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan näin! Amppelit taitavat kyllä nyt olla in, mutta itse en ole koskaan niin trendien perässä juossut. Nuo nyt vaan sattuvat miellyttämään omaa silmää tällä hetkellä. :) Kuvut sopivat kyllä kivasti juuri tuohon tarkoitukseen. Suloista sunnuntaita!

      Poista
  5. Ihanat amppelit! Huippuidea käyttää lampunkupuja - nuo näyttävät niin trendikkäiltä - eikös amppelit ole taas in!
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Niin ne taitavat olla - olen siis taas sattumalta trendikäs. :D Kaunista sunnuntaita sinulle!

      Poista
  6. Amppelit ovat kyllä kauniita!
    Olen itsekin miettinyt amppeleita ikkunaan ja tästä inspiroituneena voin todeta niiden toimivan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla! Ei siis muuta kuin solmimaan amppeleita. :)

      Poista
  7. Kiitos paljon! :) Tarvitsisin ehdottomasti lisää noita kupuja.

    VastaaPoista
  8. Hyvännäköisiä! Täytyypä tutkailla ullakkohyllyt uusin silmin. 😍 Aurinkoista sunnuntaita! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Kannattaa, voi tehdä vaikka mitä löytöjä. :) Samoin sinulle!

      Poista
  9. Kauniit <3
    Amppeli kuume on täälläkin ja olen niitä muutamia jo solminutkin ja kun saan kukat niihin hommattua, asettelen ne ikkunaan, vaikkakin olisi 90 lukua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! ❤ Oi, mainiota. Haluan sit nähdä miltä näyttävät. :)

      Poista
  10. Tuo lisääntynyt valonmäärä on niin huippua. Lauantainakin asunto tulvi valossa. Oma energiatasokin nousee samalla. Ja ihania ovat amppelit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä! Saa heti paljon enemmän aikaiseksi, kun päivä pitenee. :) Kiitos, kukatkin näyttävät vielä hyvältä, vaikka aurinko porottaa niihin koko päivän.

      Poista
  11. Tosi kivoja nuo amppelit. Hyvin sopivat ikkunaan kun niitä on useampi vierekkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. :) Just kattelin, et näyttävät ihan kivoilta ulkoapäin katsottunakin.

      Poista
  12. Juuttiamppelit ovat todella ihania, on niitä tullut näperreltyä jokunen kappale. Hätäpäissäni joskus olen noita väsännyt villalangastakin :)

    Sinun amppelisi ja kotisi näyttää todella kauniilta ja raikkaalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kans tykästynyt näihin! Trikookuteesta ja puuhelmistä tekis mieli tehdä muutama myös. Kaunis kiitos kauniista sanoistasi ❤

      Poista