keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pannacottaa kesäyössä


Mieliteko. Sellaiseksi tätäkin kai voisi kuvailla. Miehen sisko hemmotteli meitä viikonloppuna ihan täydellisellä lime-mansikkapannacotalla ja eilen oli ihan pakkopakko saada tuota herkkua lisää. En olekaan ennen pannacottaa maistanut ja se vei kyllä välittömästi jalat alta. Limemarinoidut mansikat olivat täyskymppi kermaisen ja makean herkun lisukkeeksi.


Ei muuta kuin mies kauppaan kermaa ostamaan! Mansikoita ei enää eilen illalla kahdeksan aikaan löytynyt lähikaupasta, joten ajattelin kokeilla miten limemarinoidut kiivit toimisivat. Ja voi veljet - kyllä ne toimivat! Hyytelösokerin puutteessa päädyin tekemään pannacotan liivatteella, mutta ehdottomasti pitää muistaa ostaa tuota hyytelösokeria niin valmistuksessa pääsee astetta helpommalla. Vaikka ihan turhaan olen pannacotan valmistusta vältellyt - helppoa ja nopeaa se on joka tapauksessa!

Pannacotta

1 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
puolikas vaniljatanko

Laita liivatelehti kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää tanko, sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, sekoittele ja anna porista 1 min. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivate joukkoon. Poista vaniljatanko ja kaada seos tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 2 h.

Limemarinoidut kiivit

2 kiiviä
yhden limen kuori
puolikkaan limen mehu
1 rkl sokeria

Sekoita ja anna hetki tekeytyä. Lusikoi hyytyneiden pannacottien päälle.


Nautiskele annos pienessä pionien tuoksuisessa kesäyön sateessa odotellessa saunan lämpiämistä.

Kesäisiä makuja viikkoonne,
Heidi

12 kommenttia:

  1. jaha ja kokeiluun meni!
    Viime viikolla tein maitokiisseliä ekakerran, kun kuvittelin sen olevan supervaikeaa....no ei ollut ;) ja perhe tykkäsi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, kokeile! Tää on niiiin hyvää. Varsinkin tuolla limen häivähdyksellä, nam. Maitokiisseliä, sitäkin pitää testata. 😊

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta<3 Olen tehnyt pannacottaa, mutta limen makuja pitää kyllä kokeilla seuraavan kerran tuota herkkua valmistaessa. Näyttävät niin kivoilta lasipurkkiin tehtynä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On erittäin ihanaa! Lime sopii niin hyvin joko mansikoiden tai kiivin kaveriksi. Hetken jouduin miettimään, että mihin uskallan kuuman seoksen kaataa jähmettymään ja noi hillopurkit oli kuin tehty tuohon hommaan. 😊

      Poista
  3. Mulle iskee aina paniikki, kun näen sanan liivate :D. En ole vielä ikinä onnistunut tekemään kunnialla mitään, mihin laitetaan liivatetta. Tuloksena on aina vaan sellasia klimppejä :).

    Mutta kuulostaa kyllä ihanalta kesäherkulta. Etenkin, jos ei ole liian makeaa. Ja näyttää erityisen kauniilta purkeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, mikähän siinä on. Sun täytyy testata tuota hyytelösokerilla valmistusta. Siinä vain kaikki ainekset keitetään ja annetaan hyytyä. 😊 Limen kirpeys tasoittaa mukavasti pannacotan makeutta ja sokeriakaan ei välttämättä tarvitse käyttää tuota puolta desiä - itse vaan olen aikamoinen sokerirotta. :D

      Poista
  4. Oi, mitä herkkua! Itse en ole koskaan pannacottaa tehnyt, mutta kuuluu veljeni pravuureihin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän sit edes tarvii, jos veli pitää susta huolen! :)

      Poista
  5. Oi näyttää ja kuulostaa ihan liian herkulliselta.
    Piti tulla sulle tänne huikkaamaan, että jos tarvit apua blogin ulkoasun muokkaamiseen niin autan kyllä mielelläni. Jenna neuvoi minua niin kädestä pitäen että jos tuolta Etsystä päädyt ostamaan blogipohjan niin varmasti osaisin nyt auttaa sinua. Vinkkaa vaan jos tosiaan tarvit apua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin toi vähän onkin! Tein jo toistamiseen ja eilen ostin kaupasta ainekset uuteen kokeiluun. ;) Voi ihana sinä, kiitos. ❤️ Harkitsen nyt tosissani tuota muutosta!

      Poista