perjantai 7. heinäkuuta 2017

Raparperijuoma


Ei vieläkään helle, mutta tänään sentään tarkenee kesämekossa. Keittelin eilen illalla raparpereista kesäjuomaa, joka viilentää sopivasti auringon kuumottaessa pilvettömältä taivaalta.


Juomaan tuli 350 g raparperia, 1 lime, 1 l vettä, vajaa 2 dl sokeria. Pilkotut raparperit, siivutettu lime, vesi ja sokeri laitetaan kattilaan ja keitellään miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen annetaan jäähtyä. Seos siivilöidään ja pullotetaan tai käytetään esimerkiksi raikkaan boolin pohjana. Itse lisäsin juomaan noin litran Spritea.


Cheers,
Heidi

10 kommenttia:

  1. Piti heti tulla katsoo nää ihkut kuvat ja fiilistellä raparperimehulla...vaikka siitä saakin vain unelmoida täällä!
    Herttaista heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun tulit! Hei jes, vihdoin jotain mitä meillä on, mutta teillä ei. 😅 Yleensä se olen minä joka unelmoin jostain ihanasta mitä teillä on. Kiitos samoin sinne!

      Poista
  2. Ihanat kuvat raparperijuoman ympärillä, tää ohje kirjoitettu muistiin :) Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mies ajoi juuri vahingossa pienen pienen raparperimme yli ruohonleikkurilla... Toivottavasti ensi vuonna jaksaa silti nousta pintaan ja tuottaa ensi kertaa satoa. Kiitos, aurinkoista viikon alkua sinulle! ❤️

      Poista
  3. Oi vitsi miten upeita kuvia, siis wau.

    VastaaPoista
  4. Tätä voisin kokeilla! Ei ole niin kamalan sokerista, kuin moni ohje on..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Sokerin määrää voi ehkä vielä hieman vähentää, jos siihen laittaa lisäksi tuota Spritea. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin laimentamaan vedellä, mutta se ei kyllä mielestäni ollut hyvää.

      Poista