maanantai 16. lokakuuta 2017

Nirsoryhmälle osa 4 - Aura-kurpitsakeitto

Kesäkurpitsaa lukuunottamatta en ole koskaan valmistanut mistään muusta kurpitsasta mitään. Aiemmin meillä on käytetty kurpitsaa ainoastaan halloweenina lyhtyjen muodossa. Kummityttöni inspiroimana tein toissa viikolla myskikurpitsasta maukasta kurpitsasosekeittoa, johon laitoin höysteeksi Aurajuustoa.

kurpitsasosekeitto, myskikurpitsa, resepti, aura-kurpitsakeitto, kurpitsakeitto

Kasvisosekeitto uppoaa toisiaan meidän kaikille kolmelle lapselle ja ajattelin, ettei tämä sen kummempaa olisi. Yksi. Pieni. Virhe. Sanoin KURPITSA. Voi nolo, aloittelijan moka, vaikka konkari tässä jo pitäisi olla! No sentään vanhin lapsista söi urheasti lautasensa tyhjäksi. Nyt vaan toivon, että se aiemmin kelvannut kasvissosekeitto kelpaa jatkossakin...

kurpitsasosekeitto, myskikurpitsa, resepti, aura-kurpitsakeitto, kurpitsakeitto

Aura-kurpitsakeitto

1 myskikurpitsa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
nokare voita
4 dl vettä
kasvisliemikuutio
4 dl kevytmaitoa
200 g sulatejuustoa
1 pss Aura-murua

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja pilko sipulit.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia rasvassa kattilassa muutama minuutti.
Lisää vesi sekä liemikuutio ja keitä kypsäksi noin 20 min. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää maito ja sulatejuusto. Kuumenna ja soseuta uudelleen kuohkeaksi.
Lisää lopuksi Aura-muru.

kurpitsasosekeitto, myskikurpitsa, resepti, aura-kurpitsakeitto, kurpitsakeitto

Myskikurpitsa oli tosiaan minullekin uusi tuttavuus, mutta euron kilohinnalla uskalsin siihen tutustua. Ja pakko myöntää, että ostan toistekin. Seuraavaksi mieleni tekee testata myskikurpitsa-risottoa, joten jos sinulla on lyömätön resepti takataskussasi niin vinkkaathan siitä minulle.

Syksyisen raikasta alkanutta viikkoa,
Heidi

4 kommenttia:

  1. Kurpitsaa ei olekaan tullut ikinä käytettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kieltämättä ollut vähän liian eksoottinen meidänkin keittiöön, mutta ihan turhaan olen karttanut sitä! Rohkeasti vaan kokeilemaan. :)

      Poista
  2. Kurpitsa on minulle hieman vieras raaka-aine. Tai, paremminkin en osaa sitä käyttää. Mutta, jospa nyt kokeilisin tätä sinun reseptiäsi. Sosekeitot ainakin tekevät meillä kauppansa, joten uskon että tämäkin. Ja, jos ei maistu kurpitsa, niin lisää reilummin Aurajuustoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Aurajuusto oli semmonen ex tempore lisäys keittoon, kun sattui olemaan pussi jääkaapissa. Ja mielestäni se sopi oikein hyvin joukkoon! Kannattaa testata tätäkin. ;)

      Poista