tiistai 5. kesäkuuta 2018

Syreenisokeri & kesän helpoin raparperipiirakka

syreenisokeri, lilac sugar, syreenisokeri resepti, lilac sugar recipe

Heippahei ja kaunista kesäkuun jatkoa! Syreenit ovat kukkineet jo pitkään ja jaksavat yhä vaan ilahduttaa hurmaavalla, lapsuuden kesiin kuljettavalla tuoksullaan. Syreenin kukathan ovat syötäviä, joten ne sopivat mainiosti vaikkapa kakkujen tai piiraiden koristeeksi. Testailin syreenisokerin valmistusta ja maustoin sillä kesän ensimmäisen raparperipiirakan.


Syreenisokeri

1 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Revi kukat irti ja sekoita sokerin joukkoon. (Jos haluat, pese kukat siivilässä ja kuivata ne hyvin talouspaperin päällä.)
Kukkien pitää olla kuivia, jotta sokeri ei paakkuunnu eikä kukat homehdu.
Jos sokeri kuitenkin paakkuuntuu, sekoittele sitä välillä.
Sokeri on valmista käytettäväksi jo heti seuraavana päivänä.


Syreenisokerilla voi maustaa pannacotat, kesäiset boolit tai vaikkapa muurinpohjaletut. Oih, niitä kesän ensimmäisiä vielä odotellessa! Vaihdoimme viime vuonna raparperin kasvupaikkaa ja vihdoin, vihdoin, siitä saatiin yhden piirakan verran varsia.


Helppo raparperipiirakka

1 muna
1 dl (syreeni)sokeria
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
40 g voita

Päälle
raparperia
kanelia
sokeria

200 astetta, noin 20 min

Vaahdota muna ja sokeri.
Lisää maito.
Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos.
Sulata voi ja lisää se taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja pilko päälle raparperit.
Ripottele lopuksi päälle kanelia ja sokeria.

helppo raparperipiirakka, raparperipiirakkaresepti, raparperipiirakka, raparperi

Makeita hetkiä kesäänne,
Heidi