Tervetuloa Raumalle!
torstai 23. heinäkuuta 2020
Ivana Helsinki POP UP
keskiviikko 15. heinäkuuta 2020
Hävikkiherkku - Mehua mansikan kannoista
Heippahei pitkästä aikaa! En olekaan aikoihin teille kirjoitellut, mutta nyt tuli vastaan sellainen herkku, josta haluan teillekin vinkata. Luulin jo myöhästyneeni mansikkasadosta, mutta eilen töistä kotiutuessaan mies kiikutti laatikollisen makeita mansikoita perattavaksi ja nyt on mansikat viipaloitu pakastimeen talven varalle. Viikonloppun grillipileissä maisteltiin anopin tekemää mansikkamehua mansikan kannoista ja päätin itsekin kokeilla valmistaa tuota herkullista hävikkiherkkua. Mehun valmistukseen on monia tapoja ja sokerin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Itse käytin yhtä desiä perkeitä kohden yhden ruokalusikallisen sokeria ja sillä määrällä tuli jo sopivan makeaa mehua. Vettä kannattaa laittaa niin, että kannat juuri ja juuri peittyvät.
Mansikkamehu mansikan kannoista
5 dl perkeitä
5 rkl sokeria
7,5 dl vettä
(reilu loraus sitruunamehua)
Laita perkeet kattilan pohjalle ja mittaa sokeri päälle.
Halutessasi voit laittaa joukkoon sitruunamehua tai sitruunahappoa.
Kiehauta vesi ja kaada perkeiden päälle niin, että ne peittyvät.
Peitä kannella ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön yön yli.
Siivilöi, pullota ja jäähdytä.
Makoisia hetkiä,
Heidi