keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23 ★ Piimälimppu


Päätin joulukuun alussa, että tänä vuonna en leivo lapsuuden suurta herkkua eli siirappivedellä kuorrutettua piimälimppua. Sain kuitenki tässä aaton alla ahaa-elämyksen - näitähän me kiikutamme jouluviemisinä isovanhemmille. Eilen illalla meillä leijaili sittenkin tuttu vastapaistetun limpun tuoksu.


Piimälimppu

½ l piimää
1 dl siirappia
1 rkl anista
1 rkl suolaa
n. 6 dl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

voiteluun siirappivettä (1 dl vettä + 2 tl siirappia)


Kiehauta siirappi ja anikset.
Lisää piimä ja anna lämmetä kädenlämpöiseksi.
Lisää suola.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot sekä kuivahiiva.
Kohota liinan alla puoli tuntia.
Leivo taikinasta 2 pyöreää limppua pellille ja anna kohota puoli tuntia.
Paina kohonneiden leipien keskelle reikä sormella ja voitele leivät siirappivedellä.
Paista alatasolla 200 asteessa noin tunti ja voitele paiston aikana 3-4 kertaa.


En oikeastaan ymmärrä, mihin tämä joulukuu jälleen kerran suhahti, enää yksi luukku avaamatta. Lapsena jouluaatto ei tuntunut saapuvan koskaan, mutta nyt aikuisena voisin ottaa tähän toiset 24 päivää lisää odotusta. Vaikka aloitinkin glögin juomisen ja joulutunnelmoinnin jo hyvissä ajoin marraskuun puolella, tuntuu etten silti ole saanut tästä ajasta tarpeekseni. Ehkäpä lauantai-iltana fiilis on eri, kun vyöryn mahani viereen nukkumaan.

Ihanaa aatonaattoa,
Heidi

Käyhän Pieni teehetki -blogissakin tuoksuttelemassa joulun tuoksuja!

2 kommenttia:

  1. Hehhee!:D Voi olla vyörymistä parin päivän päästä, joo.;D Se on totta, joulukuu menee aina ihan liian nopeasti! Onneksi paras osa on siitä vielä jäljellä, vaikka on se odotus ja valmistautuminenkin kyllä tosi ihanaa.:)
    Nautitaa nyt joulusta sydäntemme kyllyydestä!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt todellakin nautitaan. Eiköhän me siitä vyörymisestäkin selvitä..ainakin ensi jouluun mennessä. ;) Ihanaa joulua Taina! ♥

      Poista