Glögi- ja torttukausi on alkanut ja mieleni teki kokeilla perus luumumarmeladin tilalle jotain uutta täytettä joulutorttuihin. Makeaa tulee syötyä tässä joulun alla luvattoman paljon, joten halusin kehitellä helpon suolaisen tarjottavan pikkujoulupöytään. Täytteeksi laitoin tällä kertaa viikunamarmeladia sekä suosikkijuustoani Marquis puna-sinihomejuustoa. Totesin jo viime vuonna näiden lumihiutaletorttujen muodon varsin mainioksi, sillä täytettä riittää jokaiselle haukulle. Tänä vuonna lumihiutaletortut ovat nousseet oikein somehitiksi, mutta en yhtään muista missä viime vuonna ensimmäistä kertaa törmäsin tähän taitteluohjeeseen.
Lumihiutaletortut
torttutaikinalevyjä
puna-sinihomejuustoa
viikunamarmeladia
kananmunaa voiteluun
tomusokeria
Leikkaa taikinalevy kahtia, laita keskelle pala juustoa ja sen päälle nokare viikunamarmeladia.
Kostuta kulmat vedellä ja taittele ne keskelle. Painele myös reunat hyvin kiinni.
Käännä pallo ja paina kevyesti alustaa vasten.
Tee viillot ja purista leikatut reunat teräviksi kuten lumihiutaleessa.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Lämpöisiä hetkiä viikkoonne,
Heidi
Kuulostaa hyvälle vaihtoehdolle!🤗
VastaaPoistaNämä maistui oikein todella hyvältä! Kannattaa kokeilla. 😊
PoistaOi nämä ovat niin herkkuja! Itsekin teen usein myös näistä suolaisia versioita, joissa on juustoa ja hilloa. Vuohenjuusto ja homejuusto ovat niin hyviä etenkin juuri viikunahillon kanssa Nam! Tosi kauniita nämä sinun tekemät :)
VastaaPoistaKiitos Minka 😊 Tällä kertaa pysyivät hyvin muodossaan. Taitaa jonkin verran olla eroja noissa torttutaikinalevyissä. Itse olen tykästynyt näihin ohkasiin levyihin = suhteessa enemmän täytettä. 😉
PoistaViikunahillo ihanalla homejuustolla on parasta!
VastaaPoistaVarmasti maistuvat pikujouluherkut. <3
Olenkin ihaillut joka paikassa noita lumihiutaletorttuja. Pitää varmaan kokeilla itsekin tänävuonna.
Marraskuun lempeitä päiviä sinne!
Viime jouluna saatiin lahjaksi turkinpippuri-viikunahilloa ja se oli ihan parasta! Tekisi mieli vielä kokeilla miten turkinpippurirouhe toimisi tässä yhdistelmässä. Kiitos Susanna, samoin sinne! ❤️
PoistaOmpa kauniita. Törmäsin tähän ohjeeseen vasta tänä vuonna, mutta kokeiluun menee ehdottomasti :)
VastaaPoistaKiitos 😊 Mua harmittaa vietävästi, kun en laittanut viime vuonna ylös mistä löysin tämän ohjeen.. Olisin voinut linkata sen tähän. On kyllä kokeilemisen arvoinen taittelu - tortut ovat sopivan rapsakoita päältä eikä täyte ole yhtenä kasana tortussa. 👍
PoistaKiitos ohjeesta. Nämä menevät ehdottomasti testiin!
VastaaPoistaEipä kestä 😊 Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun aika ei millään riitä kaikkiin leipomuksiin, joita haluaisi testata. 😄
Poista