keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Luukku 18 | Nigellan taatelikakku

nigella's sticky toffee pudding, taatelikakku, nigellan taatelikakku, taatelikakun ohje

Rakastan katsella ruokaohjelmien joulujaksoja, Nigellan keittiössä on ihan suosikkini ja kuuluu joulun odotukseeni. Olen monesti tehnyt Nigellan ohjeella täydellistä Paholaisen suklaakakkua ja mieleni teki kokeilla myös tätä Nigellan taatelikakkua (Nigella's sticky toffee pudding). Kakku oli juuri niin taivaallisen tahmeaa kuin hän ohjelmassaan lupasikin.


Nigellan taatelikakku

200 g kivettömiä taateleita
1 tl soodaa
2 dl kiehuvaa vettä
75 g voita
2 rkl siirappia
50 g muscovadosokeria
2 munaa
150 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kastike
150 g voita (50g)
300 g muscovadosokeria (100g)
1 rkl siirappia (1tl)
2 dl kuohukermaa (3/4dl)


Pilko taatelit pieneksi. Laita taatelit, sooda ja kiehahtanut vesi kulhoon.
Vaahdota voi, lisää siirappi ja sokeri.
Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan.
Lopuksi murskaa taatelit haarukalla ja lisää ne nesteineen taikinan joukkoon.
Voitele vuoka ja paista 180 asteessa ½ tuntia.

Kastike
Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri sekä siirappi joukkoon. Anna sulaa rauhassa.
Lopuksi lisää kerma ja kiehauta.
Kaada jäähtyneenä kakun päälle.
Nigellan ohjeella kastiketta tulee TODELLA paljon. Itse tein 1/3 ohjeesta = suluissa olevat mitat.



Tip tap ♫,
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti