Pohja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ tl ruokasoodaa
1 tl kaakaojauhetta
1 dl piimää
1 rkl öljyä
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja paista leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa 220 asteessa noin 12 min.
Kinuskikastike
1/4 dl kuohukermaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl tummaa siirappia
ripaus suolaa
1 rkl voita
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti miedolla lämmöllä kunnes sakenee.
Levitä jäähtynyt kinuski pohjan päälle.
Toffeetäyte
½ dl kuohukermaa
100 g toffeepaloja
+ loppu kerma vaahdotettuna
1 dl suolapähkinöitä
Sulata kerma ja toffeet yhteen miedolla lämmöllä kattilassa ja jäähdytä täysin kylmäksi.
Vaahdota kylmä kerma-toffee -seos ja lisää kermavaahto joukkoon.
Lisää rouhitut suolapähkinät ja levitä täyte kakun päälle.
Kuorrutus
100 g maitosuklaata
Sulata suklaa varovasti mikrossa 15 sekuntia kerrallaan. Valuta suklaa kakun päälle ja koristele kakku esimerkiksi Snickers-patukalla ja suolapähkinöillä.
Makeaa viikon jatkoa,
Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti