keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Snickers-kakku

Hemmottelin parempaa puoliskoani isänpäivänä leipomalla hänelle Snickers-kakun. Reseptissä on monta vaihetta, mutta loppujen lopuksi se on helppo valmistaa, kunhan malttaa jäähdyttää täytteitä tarpeeksi pitkään. Toffeemassa olisi parasta keittää jo edellisenä päivänä, sillä se ei vaahtoudu ellei se ole kauttaaltaan jääkaappikylmää. Pohjan tein mahdollisimman helpoksi - kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja paistetaan nopeasti uunissa. Suunnittelin kakun niin, että yksi kahden desin kuohukermapurkki riittää koko kakkuun.

snickerskakku, snickers cake, resepti, isänpäiväkakku

Pohja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ tl ruokasoodaa
1 tl kaakaojauhetta
1 dl piimää
1 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja paista leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa 220 asteessa noin 12 min.

Kinuskikastike
1/4 dl kuohukermaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl tummaa siirappia
ripaus suolaa
1 rkl voita

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua samalla sekoittaen muutama minuutti miedolla lämmöllä kunnes sakenee.
Levitä jäähtynyt kinuski pohjan päälle.

Toffeetäyte
½ dl kuohukermaa
100 g toffeepaloja
+ loppu kerma vaahdotettuna
1 dl suolapähkinöitä

Sulata kerma ja toffeet yhteen miedolla lämmöllä kattilassa ja jäähdytä täysin kylmäksi.
Vaahdota kylmä kerma-toffee -seos ja lisää kermavaahto joukkoon.
Lisää rouhitut suolapähkinät ja levitä täyte kakun päälle.

Kuorrutus
100 g maitosuklaata

Sulata suklaa varovasti mikrossa 15 sekuntia kerrallaan. Valuta suklaa kakun päälle ja koristele kakku esimerkiksi Snickers-patukalla ja suolapähkinöillä.


Makeaa viikon jatkoa,
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti