keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kuvien lisäys ja muokkaus

En olisi heti uskonut, että blogin perustamisessa vaikeimmaksi asiaksi muodostuisi kuvien lisääminen tänne. Latasin Gimp-kuvankäsittelyohjelman, mutta ei se aukee mulle. Ei sitte millään! Osaisko joku ystävällinen neuvoa ihan kädestä pitäen miten ihan vaikka tohon otsikon alle sais laitettua muutaman kuvan? Nyt ku itse yritän, ni siihen tulee vaan yks hervottoman kokonen.

10 kommenttia:

 1. Meinasitko kuvia siis blogin nimen alle? :)
  Jos niin
  1. Sun pitää muokata kuva, haluaamaasi kokoon. Tai jos haluat useamman kuvan niin ensin muokata ne yhteen = yhdeksi kuvaksi. Se miten leveän kuvasta haluat riippuu myös sun blogin leveyksien asetuksesta, että mikä on sulle sopiva.
  Mutta esim. mulla blogin kuvan leveys-pituus koko on 800 x 499.
  2. Mene bloggeriin oman blogin asetuksiin -->
  3. Ulkoasu -->
  4. (Blogisi nimi + (ylätunniste) -laatikko, klikkaa muokkaa!
  5. Kuva: valitse kuva (lataa)
  6. Valitse mainospaikka: Otsikon ja kuvauksen takana, Otsikon ja kuvauksen tilalla, Lisää kuvaus kuvan jälkeen??
  7. Tallenna

  ... Näin ainakin itsellä homma hoitui :)

  Ja jos meinasit miten itse blogi tekstiin/postaukseen saa kuvia (tosin olit jo siinä onnistunut?) niin kirjoita teksti --> valokuvan näköisestä nappulasta klikkaa: lisää kuva. ---> Siirrä --> valitse tiedostot --> anna ladata --> ja lisää valitut.
  Ja mikäli tässä kuvat liian isoja niin kuvaa klikkaamalla voi valita minkä kokoiseksi sen haluaa tai vaihtoehtoisesti muokata ne jo ennen lisäystä pienemmäksi.

  Toivottavasti sait apua :)

  Terkuin Anniina
  freefalltolife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Jos haluut bannerikuvan (otsikon taakse) niin muokkaa se jo valmiiksi oikean kokoiseksi ja muotoiseksi. Eli jos haluat vaikka useamman kuvan, niin liitä ne jo vaikka paintilla valmiiksi yhteen tuollaiseksi suorakaiteen muostoiseksi yhdeksi kuvaksi. Bloggeri ei anna lisätä kuin yhden kuvan otsikon taakse :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos neuvoista :) mut ongelmana on siis just se kuvien muokkaus ennen tänne lisäystä. Yritin paintilla, mut se ilmeisesti vihaa mua.

  Ja hei toinen ongelma. Miten saan pelkän etunimen näkymään näissä kirjotuksissa? Tollai ku teilläki näyttää olevan.

  VastaaPoista
 4. PhotoFiltre on ainakin aika simppeli ja ilmaseks ladattava kuvien muokkausohjelma, jolla helppo tehä ihan perus yksinkertaisia juttuja niinku just toi kuvien yhteen liittäminen ja kuvakoon vaihtaminen :)

  Ja nimen saa vaihdettua kun menet bloggerin "muokkaa käyttäjäprofiilia".
  Itse pääsin sinne näin: klikkaa omaa nimeä (esim. tosta kommentista) --> muokkaa profiilia --> Kohta: käyttäjätiedot --> Näytä nimi: _____ (Vaaditaan: nimi blogiviestiesi allekirjoittamista varten.) --> Ja tallenna :)

  VastaaPoista
 5. Okei, latasin ton nyt. Saa nähä osaanko käyttää ;)

  Ei mulle tuu tohon mihinkään mitään muokkaa profiilia tai muuta muokkaukseen liittyvää. Vaik kuin etin.

  VastaaPoista
 6. Aaaa, kappas. Huomasin että sulla on google/google+ tili,
  mun oma tili on bloggerin kautta... Sitten en kyllä tiedä miten se ois mahollista vaihtaa? :(

  VastaaPoista
 7. Joo, siihen lykkäs väkisin. Pirun ärsyttävä systeemi. Ei taida saada nimeä muutettua. Tuleeko sulle ilmotus jos joku kommentoi sun blogissa? Yritin sellastaki kohtaa ettiä, mut tuol on vaan kaikkee epäoleellista.

  VastaaPoista
 8. Ilmainen ja helppo kuvankäsittelyohjelma on myös googlen oma Picasa. Toinen helppo ja ilmainen on Paint.net
  Gimp on monipuolinen ohjelma kuten myös Photofiltre, mutta niiden käyttö vaatii kuvankäsittelyn perusteiden osaamista ja ymmärtämistä.
  ...vaan oppiihan ne kun viitsii opetella. Kaupallisista ohjelmista suosittelen Photoshop elementsiä

  VastaaPoista
 9. Okei, kiitos. Latasin ton Picasan, täytyy perehtyä siihen. Tuo Gimp on vähän liian haastava ollut vielä, kun ei juurikaan oo kokemusta kuvankäsittelystä. Eikä hirmusesti aikaa ja halua opetellakaan. Kaikki pitää onnistua nyt heti ja mielellään ekalla yrityksellä!

  VastaaPoista
 10. Nämä kuva-asiat ovat itselle olleet aina hieman hankalia. Tuttava kertoi että hän on miettinyt PDF-ohjelman hankkimista. Se ilmeisesti auttaa esimerkiksi tiedostojen muuttamisessa ja muissa tällaisissa, joka ainakin itselläni usein on ollut ongelma kun on kuvia yrittänyt ladata.

  VastaaPoista