tiistai 13. kesäkuuta 2017

Alla omenapuunTerveisiä Saksasta, Ruotsista ja Tanskasta! Kotiuduimme sunnuntaina juuri sopivasti, jotta ehdimme nähdä ja kuvata omenapuiden kukkaloiston - eilen ja tänään sade on piiskannut puita ja kukkaset ovat pudonneet maahan valkoiseksi matoksi.


Pihassamme on neljä vanhaa omenapuuta, joista yksi ei taaskaan kukkinut juuri lainkaan. Käynyt mielessä, että pitäisikö tuo ontto puuvanhus kaataa, mutta toisaalta mieli ei anna periksi rikkoa tuota somaa neljän puun ryhmää, jotka muodostavat ikään kuin katoksen nurmikon ylle.


Ajeltuamme satojen täydellisten pihojen ohi Saksassa mieli halajaa kovasti puutarhahommiin. Sunnuntaina vietin tovin jos toisenkin rikkaruohojen parissa... Huomiseksi sääennuste lupaa kaunista säätä, joten pitänee tästä lähteä puutarhaostoksille.


Kaunista viikon jatketta,
Heidi

14 kommenttia:

 1. Ihania omppukuvia! <3 Meillä omppupuu oli aivan mielettömän upea vuosi sitten, nyt siinä on tyyliin kolme kukkaa! Minkäköhän välivuoden pitää, on saatu siitä niin paljon omppusosettakin aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli viime vuonna välivuosi, omppuja tuli silti ihan riittävästi = yksi ämpärillinen syötäviä. :D Muistan, kun viime vuonna kateellisena katselin muiden valkoisena hohtavia omppupuita. Toivottavasti ne teidän kolme kukkaa tuottaa oikein mehukkaat kolme omenaa! :) :)

   Poista
 2. Meillä mies parturoi omenapuut siihen malliin, että ei ole enää oksia, mihin voisi tulla kukkia :D. Melko surullisen näköisiä. Ennemminkin sellasia nykytaideveistoksia.

  Että kiitos vaan näistä kauniista kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mua hiukan naurattaa! :D No jospa ne siitä ensi kesäksi virkoaisivat. Meillä piti viime vuonna taukoa, kun keväällä leikattiin aika ronskisti - ei kuitenkaan ehkä ihan niin ronskisti kuin teillä. :D

   Poista
 3. Nuo kukkivat omenapuut ovat vain niin kauniita. Harmillista, että kestää vain hetken.
  Täällä juuri tähyilen pihalle ja taivaalle, mieleni halajaa pihahommiin, mutta menisi ihan mutahommiksi.
  Huomanna sitten!
  Tervetuloa oman maan kamaralle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Oli huippu reissu. :) Täällä poutautui illaksi ja yhtäkkiä sain päähäni pestä kasvihuoneen. Nyt lapset nukkumaan ja äkkiä takaisin ulos. Toivottavasti ei hyttyset syö elävältä!

   Poista
 4. Kiitos terveisistä! Toivottavasti reissunne oli onnistunut.
  Kauniit nuo omenapuut. Tuuli tosiaan vei kaikki loputkin kukat, vielä olisin mielelläni ihaillut kauniita kukkia puissa.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli erittäin onnistunut! Ensi vuoden reissua jo suunnitellaan. :) Kävi kyllä tuuri, että ehdittiin nuo nähdä, enää niistä ei ole jäljellä mitään. Kiitos samoin Kaisa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin on! Onneksi edes ne menestyy meidän pihalla.

   Poista
 6. Nuo omena-ja kirsikkapuiden kukinnat on niin kaunista katseltavaa. Meillä ne taitaa kukkia juuri nyt viikonloppuna kun itse olen reissussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Voisin istua kameran kanssa puiden alla koko kukinnan ajan.

   Poista
 7. Omenapuun kukkien herkkyys jaksaa kyllä ihastuttaa joka vuosi <3 Minäkin niitä kuvailin, mutta otokseni eivät päätyneet blogiin saakka:)
  Suloista sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna oli valtava pettymys, kun puut eivät kukkineet juuri ollenkaan. Onneksi tänä vuonna ehdittiin juuri ja juuri kukinnan aikaan kotiin. :) Iloista alkavaa juhannusviikkoa! ❤️

   Poista