perjantai 1. syyskuuta 2017

Syyskuun eka // Mustikka-brownies


Syksyn ensimmäinen päivä, sateen ropina ikkunassa, sähköpostissa iloisia uutisia - siis monta syytä leipomiselle.


Jääkaapissa oli paketti parasta ennen -päiväyksen ylittänyttä tuorejuustoa ja pakastin täynnä mustikoita, joten niistä lähdin kehittelemään jotakin jolla selättää tämä varkain saapunut syksy. Lopputulos oli juuri niin mehukas ja tahmea kuin olin villeimmissä ajatuksissa suunnitellutkin. Haluankin jakaa tämän reseptin heti teidän kanssanne, jos joukossa sattuu olemaan joku muukin, joka tarvitsee lääkettä syksyyn.


Pohja
150 g sulatettua voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3 rkl vaniljasokeria
mustikoita

175 astetta, 25 min

Sekoita pohjan ainekset yhteen ja levitä leivinpaperin päälle n. 20x20cm vuokaan. Sekoita täytteen ainekset ja levitä pohjan päälle. Ripottele viimeiseksi mustikat ja kypsennä uunissa noin 25 min. Pohja saa jäädä tahmeaksi.


Bring it on, syksy!

Lämpöistä ja vähäsateista syyskuuta toivotellen,
Heidi

8 kommenttia:

  1. Ah miten herkullisen näköistä. Aineksetkaan eivät ole monimutkaiset melkein löytyvät kaikki keittiöstä. Tuota voisi tehdä vaikka työkavereille kun palaan maanantaina loman jälkeen töihin. Kiitos ohjeesta. ps. Blogissani alkoi tänään kiva arvonta jossa hyvät palkinnot, joten en voi olla vinkkaamatta siitä samalla. Tervetuloa! Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pelkkä pohjakin olisi herkullista sellaisenaan. Helposti tulee paistettua liikaa, mutta nyt jäi just sopivan meheväksi. Kiitos vinkistä, tuun kurkkaamaan! :)

      Poista
  2. Olen tehnyt useasti juustokakku-browniesseja, mutta eipä ol etullut mieleen lisätä vaikka mustikkaa.....kiitos vinkistä. saattaa mennä kokeiluun.
    Ihania syksyisiä hetiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teki mieli kokeilla jotain uutta ja mun mielestä mustikat sopi kyllä hyvin tähän. Kiitos samoin Satu! :)

      Poista
  3. Oih ja nam!!
    Suloisia syyskuun tunnelmia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatan tehdä näitä toistekin. ;) Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  4. Itse en osaa (ja ehkä siksi myöskään halua) leipoa mitään edes reseptin avulla, joten mulle on ihan totaalinen mysteeri, kuinka joku pystyy itse kehittelemään reseptejä kaapista löytyvien raaka-aineiden ympärille. Ja vielä saamaan leivonnaisista aikaan paitsi taatusti hyvää, myös noin kaunista. Että isosti rispektiä sulle täältä! Sekä leipomuksille että kauniille kuville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Annukka, kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi. ❤️

      Poista