keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Gdansk

Lomalla tehty vaikka mitä - paitsi kirjotettu blogia...

Lasten syntymän jälkeen ei ollakaan näin pitkää aikaa vietetty miehen kanssa ihan kahdestaan. Voin kertoa; tuli tarpeeseen! Kova ikävä pikkuisia oli jo ennen kuin lähdettiin ja jännitin hirveesti miten T reagoi, kun hän ei ymmärrä mitä tuleman pitää. Huoli osoittautui täysin turhaksi, sillä molemmat lapset olivat olleet ihan uskomattoman reippaita isovanhempien helmoissa. Alettiinkin heti suunnitella uutta reissua. :)


Todettakoon ensin, että ruoka oli hyvää ja halpaa. Ravintoloiden henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja kielitaitoista, muualla no ei niin ystävällistä eikä varsinkaan kielitaitoista. Kaupoissa joka ikisessä hilussa oli varashälytin ja vartijat seuras meitä silmä kovana. Saipahan E huvia odotellessa mua kynsilakkaostoksilta. :D

Olin ymmärtänyt, että Gdanskin vanhassa kaupungissa olisi pieniä erikoisliikkeitä siellä täällä, mutta omasta mielestä siellä oli vain meripihka- ja matkamuistokrääsän myyjää vuoron perään. Olin vähän pettynyt, mutta onneksi Mercure -hotelliltamme oli lyhyt matka kaikkialle mm. tien toisella puolella olevaan Madison -ostoskeskukseen. Vanhaan kaupunkiin sieltä käveli alle kymmenessä minuutissa, mikä oli aivan loistavaa, sillä en joutunut kertaakaan käyttämään ällöttäviä yleisiä vessoja! :D Lisäksi oli helppo käydä vaihtamassa vaatteita sään mukaan ja tyhjentämässä kädet ostoksista. Tällä kertaa kun ei ollut mukana vaunuja, jotka yleensä hoitaa tätä virkaa. Hotelli oli todella siisti ja henkilökunta uskomattoman kärsivällistä huonesotkumme kanssa (lennot oli varattu 30.6.-3.7. ja hotelli jostain syystä 1.7.-4.7.). Sinne majoitutaan seuraavalla kerrallakin.


Kaupunki herätti melko ristiriitaisia tuntemuksia, joita on vaikea selittää. Toisaalta Gdansk on erittäin kaunis kaupunki yksityiskohtineen ja nähtävyyksineen (jotka tälläkin reissulla katsottiin vain ulkoa), mutta toisaalta
myös todella ränsistynyt, varsinkin jos eksyy vanhan kaupungin ulkopuolelle niinkuin me etsiessämme telakka-aluetta, jota ei  kylläkään lopultakaan löydetty.

Näin tuoretta karkkia ei ollakaan ennen saatu!
Satuttiin paikalle juuri sopivasti ja nähtiin karkkien valmistus melkein alusta loppuun.

Mennään kyllä ehdottomasti uudestaan, kunhan jonkun aikataulu sopii lastenhoitoon. Kaupunki ei ehkä ole lapsiystävällisin, vaikka kyllä siellä lapsiperheitä siellä täällä näkyikin. Ensi kerralla ykköskohde on vanhasta kaupungista noin 5 kilometrin päässä sijaitseva ostoskeskus Baltic Gallery, johon ei tällä reissulla ehditty. Toki ostoskeskusten hinnat ovat lähellä Suomen hintoja, mutta aina voi kuitenkin tehdä löytöjä! Olen kyllä melko puolueellinen sanomaan kaupungista mitään, sillä olisi ollut ihan sama millaisessa läävässä oltaisiin oltu - kunhan saatiin hetki vain olla ja joku muu juoksi lasten perässä.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! :) Iskee vaan kauhee matkakuume ku lukee tällasia...Pakko päästä taas jonnekki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kuka vahtii lapsii, ni lähetää :)

    VastaaPoista