torstai 28. huhtikuuta 2016

Betoniruukku & mangopuu

Istutettiin muutama viikko sitten mangon siemen multaan ja ruukku kävi mangopuulle äkkiä liian pieneksi. Tänään löysin Prismasta tyylikkään betoniruukun ja vaikka noita ruukkuja on kaappiin muutama kertynyt, oli tuo pakko kotiuttaa. Varsinkin kun mangopuukin oli vailla isompaa ruukkua! Saa nähdä, toivottavasti ei ottanut nokkiinsa siirrosta.

Onko teillä kokemusta mangopuun kasvatuksesta? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Kaunista torstaita,
Heidi

12 kommenttia:

 1. Tyylikäs ruukku, sopii hyvin tuohon tasolle!

  Mutta siis, ymmärsinkö mä oikein - oletteko te laittaneet ihan vähän aikaa sitten siemenen multaan ja nyt mango on jo noin iso? Jestas! Minun hyvin pieni viherpeukalominäni tuntee suurta kunnioitusta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti tosta betonin ja vanhan perunalaatikon yhdistelmästä - on vaan vähän riskialtis paikka, kun talossa asuu eräs kovin uhmakas herra. Istutettiin tuo kuukausi takaperin, että itsekin ihmettelen kasvuvauhtia! En lähde vielä kuitenkaan liikaa iloitsemaan. ;)

   Poista
 2. Kaunis ruukku. Toivottavasti tokenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon ruukusta. Mielessä kävi jo, että yrittäisin tehdä pari diy-ruukkua.

   Poista
 3. Juuri samaa ruukkua olen Prismassa pyöritellyt käsissäni, teki mieli kovasti ostaa, vaikkei ole edes tarvetta.:)
  Mangoa en ole koskaan kasvattanut, ei ehkä pidemmän päälle tykkää meidän pitkästä ja pimeästä talvesta..;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ruukku on vaan niin ihana! :) Katotaan nyt selviääkö mangoraukka edes tästä kesästä.. ;)

   Poista
 4. Eikä! Vähäks nopeesti kasvanut! Mulla on ollut mangoja joskus ja ne kyllä kasvo aika nopeesti mutta kasvuun lähtöön meni kuukausia. Sama avokadojen kanssa. Isosta ruukusta tykkää kyllä. Toi ruukku on upee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja näyttää, että ruukun vaihto teki hyvää - lehdet ovat ainakin paljon terhakammat nyt. :) Noita ruukkuja pitäisi ehkä ostaa vielä muutama lisää..

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Viime keväänä aloin mangoa kasvattamaan. Kesällä se oli oikein kaunis viherkasvi. Syksyllä alkoi lehdet ruskettumaan. Huomasin liian myöhään, että kasvissahan asusteli jotain ötököitä. Myrkytys ei enää auttanut. Eli ehkä neuvoisin tekemään välillä vähän tarkempia tutkimuksia, että löytyykö ötökkäelämää. Meilläkään ei muita viherkasveja ollut, joten en tiedä mistä ne ötökät kasviin oli tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyihyihyi !! Vielä ei ainakaan näy elämää, oli pakko heti tarkistaa. :D

   Poista
 7. Viime keväänä aloin mangoa kasvattamaan. Kesällä se oli oikein kaunis viherkasvi. Syksyllä alkoi lehdet ruskettumaan. Huomasin liian myöhään, että kasvissahan asusteli jotain ötököitä. Myrkytys ei enää auttanut. Eli ehkä neuvoisin tekemään välillä vähän tarkempia tutkimuksia, että löytyykö ötökkäelämää. Meilläkään ei muita viherkasveja ollut, joten en tiedä mistä ne ötökät kasviin oli tullut. :)

  VastaaPoista