sunnuntai 6. elokuuta 2017

Mustikkapiirakkapäivä


Eilen olimme isolla joukolla mustikkamettässä ja Instagramissa moni kertoi tänään olevan valtakunnallinen mustikkapiirakkapäivä, joten pitihän siitä ämpärillisestä mustikoita yksi piirakka vääntää sateisen sunnuntaipäivän päätteeksi. Syöminen jäi kyllä suosiolla huomiseen, mutta mikäs sen mukavampi tapa aloittaa uusi viikko!


Mustikkapiirakka on parasta niinkuin äiti sen aina teki - pehmeällä kermaviilitäytteellä. Äiti leipoi usein tätä piirakkaa meidän syntymäpäiville. Lapsena kyllä kynin mustikat pois ja söin vain tuon valkoisen osan... Tästä herkusta kumpuaa kyllä niin monta lapsuusmuistoa mieleen. Tämä oli muun muassa tuttavaperheen vanhimman pojan herkkua ja hän olisi voinut syödä yksinään koko vuoallisen. Kerran äiti olikin tehnyt piirakan mustikoiden sijaan puolukoista, mutta se ei ollutkaan sitten yhtään hänen mieleen. Voi sitä pettymystä!

Mustikanmakuista viikon alkua,
Heidi

10 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä ja varmasti maistuu hyvältä. Ihanan mallinen vuoka. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hyvää! :) Kiitos samoin sinulle Anneli!

   Poista
 2. Täällä oltiin eilen myös mustikkametsässä tai paremminkin kovalla kiireellä oli tarkoituksena saada mustikat piirakkaan. Kaatosade iski ja saaliina oli ämpärillinen vettä. :) No, saatiin me just sen verran mustikoita että piirakkaa saattoi kutsua mustikkapiirakaksi. :)
  Mustikkapiirakka on kyllä niin hyvää!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja. Oli kyllä niin rankkoja kuuroja eilen että! Mutta hyvä, ettei se estänyt piirakan leipomista. Kiitos samoin Kaisa! :)

   Poista
 3. Mulla oli päivämäärät ihan sekaisin viikonloppuna ja paistelin mustikkapiirakan jo lauantaina :) Mutta ei hätää, hyvin maistui niin lauantaina kuin sunnuntainakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, onneksi se ei makua haitannut! Mekin syötiin vasta tänään. Mitäs pienistä! :)

   Poista
 4. Nyt rupesi tekemään mieli mustikkapiirakkaa :) Kivaa tiistai iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit! Vielä löytyy palanen jääkaapista. :) Kiitos samoin ❤️

   Poista
 5. Herkullinen piirakka!
  Minä kävin mustikassa edellisenä päivänä. Laitoin kaikki pakkaseen.
  Vielä pitää lisää mennä keräämään ja tehdä se piirakka niistä.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin sormet syyhyää mustikkametsään, mutta kaikki kertoo kuinka paljon on kyitä liikkeellä niin en tiedä uskallanko enää... Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista