perjantai 8. syyskuuta 2017

Nirsoryhmälle osa 3 - Kana-halloumisalaatti


Kesällä tulee usein syötyä kevyt salaatti lounaaksi, mutta tämä kälyltä saatu kana-halloumisalaatin resepti toimii ruokaisuutensa ansiosta näin syksyn kynnykselläkin.


Nirsoryhmästä vain 2/3 oli paikalla ja he jopa tykkäsivät! Toki 3v maistoi vain pienenpienen palan vihreää, mutta sekin oli jo puolivoittoa. 5v sen sijaan söi mukisematta vihreää siihen asti kunnes minttua osui haarukalliseen. Osaan kuitenkin arvostaa suunnattomasti sitä, ettei vinkuvonku alkanut jo valmistusvaiheessa!


Paistoin pannulla öljyssä ensin halloumia, sitten paahdoin pähkinät hunajassa ja lopuksi kypsensin broilerin sisäfileet. Tässä järjestyksessä pannua ei tarvitse pestä missään välissä. Lisäksi pilkoin jääsalaattia, minttua sekä yhden päärynän. Oman salaatin päälle lorautin vielä tilkan balsamicoa.


Jos sinulla on taskussasi täyttävän salaatin resepti niin vinkkaa ihmeessä! Välillä tekee hyvää poiketa totutusta peruna/makaroni-jauheliha -linjasta.

Superihanaa viikonloppua,
Heidi

Ps. Olethan jo käynyt äänestämässä Ruusumäkeä? Äänestys päättyy tänään.

13 kommenttia:

  1. Kana-halloumsalaatti on niin hyvää! Se on kana-ceacarsalaatin ohella mun lemppari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat minunkin lempisalaatit! Täytyykin tehdä joku päivä caesaria myös. :)

      Poista
  2. Oi, mitä herkkua. Taidankin kokeilla tätä heti viikonloppuna.
    Meillä tehdään kana-caesarsalaatti ja sitten kana-pastasalaattia, helppoja hyviä ja ruokaisia. Niin, ja koko jengi syö.

    http://unelmoidenhaaveillen.blogspot.fi/2016/03/kana-caesarsalaatti.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä taidan testata tuota caesarsalaatin kastiketta itse tehden, kiitos linkistä! Olen aina ennen käyttänyt kaupan valmiita kastikkeita, mutta pakko testata miten tuo onnistuu.

      Poista
  3. Uiui. Näyttääpä hyvältä! Itse teen kanssa välillä halloumisalaattia, johon tulee pohjalle ihan jotain vaikka tammenlehväsalaattia ja päälle halloumia, granaattiomenan siemeniä (tai siis omenasta kai puhutaan, vaikka oikeesti se on mun mielestä hämäävää, kun syödään vaan sisus :)) ja balsamicoa. Ja saksanpähkinöitä vaikka. Tai jotain.

    Yritin käydä äänestämässä, mutta sivu jumitti pyörimään paikalleen, enkä päässy eteenpäin, joten oli pakko jatkaa töitä. Mutta yritä vielä uudelleen.

    Iloista viikendiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli nyt pakko vielä sen verran palata, kun unohdin tosta viinirypäleet ja punasipulin. Ilman niitä ois jääny vähän valjuksi, mutta ei sitä vanha enää kaikkee näköjään muista. Ainakaan heti :)

      Poista
    2. Hyvältä kuulostaa. Viinirypäleet sopii niin hyvin salaatteihin, mutta silti aina unohdan käyttää niitä! Tuo sivu nyt jostain syystä jumittaa. Ystäväni onnistui vasta kymmenennellä yrityksellä äänestämään. Toivottavasti jaksat vielä yrittää uudelleen. :)

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköinen salaatti ja ihana saada uusia salaattivinkkejä. Itse olen joskus postannut broccolasalaatin ohjeen, siinä on salaattien kuningas. Luulin etten tykkää broccolista mutta tuossa salaatissa huomasinkin tykkääväni. Siihen tulee parsaa, pekonia, sipulia ja sit majoneesikastike mutta en muista ulkoa miten se majoneesikastike tehtiin. Hyvää on ja tosi kaloritonta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo parsakaali vähän epäilyttää, mutta ehkäpä pitäisi silti testata tätäkin reseptiä. :) Olenhan tässä laittanut lapsetkin syömään kaiken maailman erikoisuuksia. ;)

      Poista
  5. Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselle <3
    Meilläkin on aina välillä kokeileva keittiö ja onneksi useimmiten tuotokset syödään mutisematta.
    Paitsi viisivee. Hän ei syö tällä hetkellä mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä erittäin hyvää! Kannattaa testata. :) Hienoja nuo lasten vaiheet! Meillä ruoka, joka kelpasi tänään, saattaa olla huomenna ehdoton nounou. Yritä siinä sit pysyä perässä... :D

      Poista
  6. Oi että mikä herkku, tätä täytyy tehdä. Tervetuloa vastavierailulle ♥
    https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa ehdottomasti tehdä! Maut sopivat niin upeasti yhteen. Kiva, kun kävit. ♥ Tulenkin heti vastavierailulle.

      Poista