maanantai 6. marraskuuta 2017

Kauhujen kakku - Halloweenin Red Velvet Cake

red velvet cake, red velvet kakku, halloweenkakku, halloween cake, halloween tarjottava, halloween, red velvet kakku resepti

Juhlimme viikonloppuna halloweenia ja mieleni teki kokeilla amerikkaisen punaisen sametin leipomista. Silmissäni näin tyylikkään punaisen Red Velvet kakun, mutta alusta asti oli selvää, että kakku osoittautuisi halloweenin teemaan sopien minun henkilökohtaiseksi kauhujen kakuksi. Käytin tuhottomasti aikaa etsiessäni reseptiä, jolla kakusta tulisi täydellisen punainen ja näytti siltä, että reseptejä on vähintään yhtä monta kuin leipureita. Lopulta päätin varioida helpolta kuulostavaa jenkkireseptiä, jossa ainekset vaan sekoitetaan yhteen ilman sen kummempia kikkailuja.


MUTTA! Reseptillä ei kai olisi ollut niin suurta merkitystä kuin käytettävällä väriaineella. Yritin löytää punaista pastaväriä, mutta ainoastaan yhdessä kaupassa myytiin niitä - mustaa, sinistä, vihreää, keltaista ja PINKKIÄ!! Siis mitä? Pinkkiä, mutta ei punaista?? Heitin siis ostoskärryihin Dr.Oetkerin punaista elintarvikeväriä ja sain aikaiseksi Purple Velvet kakun. -Makuhan se ratkaisee, lohdutin itseäni. Lauantaiaamulla alkaessani värkätä koristeita kakkuun, ajattelin käydä paikallisessa leivontatarvikemyymälässä hakemassa kunnollista punaista väriä, mutta tajusin (sentään ennen lähtöä), että on pyhäinpäivä ja liike varmastikin suljettu. Päätin pärjätä vielä koristeluvaiheenkin tuolla samaisella litkulla.


Olin edellisenä päivänä keittänyt sokerilasia kakunkoristeeksi ja siinä kävi niinkuin kunnon kauhujen kakun teossa oli odotettavissa. Otin seoksen liian aikaisin liedeltä, eikä se jähmettynyt kovaksi. Vieraiden jo saavuttua keitin toisen satsin, joka sentään onnistui vähän paremmin. Hiukan nuo kuplat lasissa jäivät häiritsemään, mutta se oli pieni murhe lilertävän kakun ja kellertävän kuorrutteen rinnalla.


Haluan pikimmiten testata kakun leipomista tällä samaisella reseptillä pastaväriä käyttäen.

Red Velvet Cake

Pohja
400 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
115 g voita
300 g sokeria
2 munaa
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl vaniljauutetta
2,5 dl piimää
punaista väriainetta

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja sooda keskenään.
Vaahdota voi ja sokeri kunnolla. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään öljy, etikka, vaniljauute, piimä sekä väriaine ja lisää se vaahdon joukkoon.
Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita ne nopeasti joukkoon.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun ja öljyttyyn irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 20-25 min.
Vinkki! Jaa taikina kahteen samankokoiseen vuokaan. Itse paistoin yhdessä vuoassa, eikä se meinannut millään kypsyä keskeltä, vaikka oli uunissa melkein tunnin.


Kuorrute
400 g tuorejuustoa
115 g voita
1 tl vaniljauutetta
400 g tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto yhteen parin kolmen minuutin ajan. Lisää vaniljauute.
Vatkaa tomusokeria joukkoon sen verran, että seos on sopivan paksuista kuorruttamiseen.

Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja levitä kuorrutetta väliin noin yksi kolmasosa. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

sokerilasi resepti

Sokerilasi
68 g sokeria
34 g vettä

Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa sekoittaen kunnes sokeri on liuennut. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä sekoittamatta useita minuutteja. (Itse keitin onnistunutta satsia noin 13 minuuttia.) Seos on valmista, kun se alkaa hieman kellertää. Kaada kuuma massa pellille leivinpaperin päälle ja levitä se teräslastalla nopeasti ohueksi levyksi. Riko jäähtynyt lasi.

tekoveri resepti

Tekoveri
glukoosisiirappia
punaista väriainetta

Sekoita yhteen ja käytä heti.

Tämäkään ei tuolla käyttämälläni väriaineella oikein onnistunut vaan kakun päällä se näytti enemmän räikeän pinkiltä kuin punaiselta. Mies ehdotti, että laittaisin joukkoon tipan mustaa väriä. Koska minulla ei ollut mustaa elintarvikeväriä, sulatin Sallisen salmiakkilastuja pienessä vesimäärässä kattilassa ja laitoin muutaman tipan sitä punaisen väriaineen lisäksi. Hätä keinot keksii - vihdoin verellä, kyyneleillä ja hiellä valmistettu kauhujen kakku oli valmis tarjottavaksi.


Mainiota maanantaita,
Heidi

10 kommenttia:

  1. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ihan onnistuneeltahan tuo näyttää - ja maku tietysti ratkaisee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi niin. :) Kakku on paljon rumempi kuin olin suunnitellut, mutta onneksi se sopi teemaan!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Harvoin sitä tulee sentään näin rumia kakkuja leivottua! :D

      Poista
  3. Red velvet kakku on yksi suosikeistani. Itselläni on jauhemaista punaista väriä, ostin jostain jo lopettaneesta leivontaputiikista ja tuo jauhe on tosi tujua kamaa, värjää vähällä ja todella hyvin.
    Uskon, että varsinkin poikalapset tykkäisivät tuollaisesta kakusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni leipoi tätä joku joulu ja muistelin, että se oli tosi herkullista. Muistin oikein! Ja kyllä, pojat tykkäsivät kakusta. :) Meillä on muuten joskus lapsuudessani ollut tuollaista jauheväriä, jolla värjäsimme mm. muovailuvahaa. Täytyy ehdottomasti käydä oikein leivontamyymälässä tutkimassa heidän tarjontansa.

      Poista
  4. Wau, taas olet leiponut niin hienon kakun tai nyt sopii sanoa että kammottavan!
    Aurinkoista tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, niin sopii! Kiitos :) Ihanaa, kun aurinko paistaa! Joten aurinkoista tiistaita myös sinulle!

      Poista
  5. Mahtava kakku ja niin aidon lasinsirun näköisiä koristeita että melkein tuli jo kylmät väreet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli muuten siinä syödessä ihan oikeaa lasinsirua, mut ei sit heitetty sitä koristeeksi. :D

      Poista