Kohta on se toinen aika vuodesta, kun meillä leivotaan pullaa. Laskiainen, nam! Koska pakastimeen on jäänyt pussillinen korvapuusteja lokakuun korvapuustipäivästä, halusin nyt testata onnistuisiko pullan leipominen nopeammin ja vähemmällä vaivaamisella. Tein tavallisen pullataikinan, mutta käytin vähemmän jauhoja ja paistoin taikinan uudessa donitsivuoassa. Keittelin lakritsikinuskia tuomaan laskiaispulliin uutta twistiä, mutta yhtä hyvin pulladonitsit voi täyttää perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla taikka mantelimassalla.
Pulladonitsit
2 dl maitoa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
5 dl jauhoja
50 g voita
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita puuhaarukalla joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Lisää jauhot ja kuivahiiva sekä lopuksi sulatettu voi.
Jätä taikina liinan alle lakritsitoffeen keittämisen ajaksi.
Voitele donitsivuoka ja jaa taikina siihen. (Jos taikinaa jää vähän yli, paista se vaikka muffinssivuoissa.)
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Lakritsikinuski
1,5 rkl fariinisokeria
1,5 rkl siirappia
ripaus suolaa
½ dl kuohukermaa
½ tl raakalakritsijauhetta
1 rkl voita
Laita kattilaan sokeri, siirappi, suola sekä kerma ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitten kunnes sakenee (n. 8 min).
Sekoita joukkoon voi sekä lakritsijauhetta oman maun mukaan.
Lakritsikerma
1 prk kuohukermaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl raakalakritsijauhetta
Vaahdota kerma ja vatkaa loput ainekset joukkoon. Lakritsijauhetta oman maun mukaan.
Meillä ei useinkaan tuoksu pulla, sillä en jaksa sitä vaivaamista, kohottamista, odottamista, pyörittämistä, kohottamista, odottamista. Vaikka pullan leipominen itsessään ei ole rakettitiedettä, niin aikaa siihen uppoo väistämättä, mikä taas on vastaan helppoa&nopeaa-keittiöideologiaani. Tuoretta lämmintä pullaa ja kylmää maitoa on lähes mahdoton vastustaa, mutta pakastimeen päätyessään pullat jäävät sinne pyörimään, kunnes maistuvat pakastimelta ja joutavat roskikseen. Tämän kehittelemäni pulladonitsi-reseptin ansiosta haluaisin uskoa, että tästedes olen pullantuoksuisempi äiti.
Joko te olette korkanneet laskiaispullakauden?
Sinisiä hetkiä keskiviikkoonne,
Heidi
ps. Jos kerran kellojakin siirretään, niin voitaisiinko samantien siirtää kuukausia? Vai koska muka viimeksi jouluaattona on ollut näin paljon lunta??
Tosi jännittävä, erilainen resepti! :)
VastaaPoistaTällainen testi jälleen, mutta ihan onnistunut sellainen. :D
PoistaNäyttääpä herkulliselta. Kiva kun tulee vaihtelua perinteiseen reseptiin. Kauniit kuvat. Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaKiitos Anneli, oli sattumalta kaunis sininen hetki juuri kuvaushetkellä. :) Kai niitä ihan perinteisiäkin täytyy vielä tehdä ja myöskin näitä voisi testata perinteisillä täytteillä.
PoistaOi, mitä herkkuja! Täytyykin laittaa kyläily vireille, pulladonitsit mielessä! ;)
VastaaPoistaIkinä en pullaa tarjoa vieraille, mutta ehkä nyt voisin näiden suhteen tehdä poikkeuksen. ;)
PoistaKyllä alkoi tehdä mieli jotain hyvää leivonnaista, näitä ei nyt just ole saatavilla..eikä kyllä muutakaan, harmi!:)) En muistaakseni ole leiponut tammikuussa kertaakaan. Täytyy pian korjata kyseinen seikka!
VastaaPoistaJoo, joulua vietetään ihan liian aikaisin. Olen täysin samaa mieltä, sietäisi siirtää tammikuulle, samoin kuin juhannusta voisi viettää heinäkuussa.:)
Itsekin yleensä leivon vasta myöhemmin ja laskiaisena sitten ainakin! Vielä tekisi mieli testata laskiaispullia korvapuustin muodossa...
PoistaKannatetaan! :) Ei muuta kuin kalenteria pyöräyttelemään!!
Onpas herkullisen kauniit kuvat! Nam!
VastaaPoistaKiitos Sari! Oikeassa paikassa oikeaan aikaan, oli upea sininen hetki. :)
PoistaOoo! Tuota peltiä pitää kyllä kokeilla. Kiitos reseptistä. 🌹 ihanat kuvat.
VastaaPoistaTuo pelti on 👌. Ostin sen donitseja varten ja ajattelin testailla mitä kaikkea muuta siinä voi valmistaa. Kiitos, kiva jos reseptistäni on iloa! 😊
PoistaPullavarastot onkin lähes nollassa, joten laskiaispullia voiskin leipoa. Lakritsitäyte ei voi olla huono 😊
VastaaPoistaLaku sopi kivasti pullan väliin ja jos ei jaksa keitellä kinuskia, voi yhtä hyvin käyttää valmista lakritsikastiketta. 😋
PoistaIhania herkkuja blogissasi 🎂
VastaaPoistaMistä tuota raakalakritsijauhetta on saatavilla, kun en ole siihen törmännyt?
Voi kiitos! 😊 Kyllä sitä pitäisi löytyä ihan päivittäistavarakaupoista. Jos sitä ei omasta lähikaupastasi löydy, niin vinkkaa kauppiaalle josko voisi tilata erän. Pikaisella googletuksella huomasin, että sitä voi myös tilata monesta verkkokaupasta, mutta hintaan tulee tietysti postikulut päälle, mikä on suhteellisen syvältä kun postikulut maksaa enemmän kuin ostos...
PoistaKiitos! <3 Menenpäs siis etsimään!
PoistaPidän peukkuja, että löytyy! 👍😊
PoistaMahtavat kuvat :)
VastaaPoistaVoi kiitos! :) Ulkona oli kaunista.
PoistaVitsit, mikä resepti!!
VastaaPoistaMinä laitoin juuri voin lämpenemään pöydälle ja oman puun sitruunoita odottaa kulhollinen leipomista....mutta tuo lakritsitäyte!!! Awwww!
Se sopisi mun sitruunamuffineihin varmasti myös, mutta mistäs sitä lakritsitäytettä tähän hätään saan?
Jaa, olen kohta menossa Lidliin ja niillä on myynissä suomalaisia lakuja...hmmm.
Kiitti vinkistä!
Suloisia tammikuun päiviä sinne!
Kokeiluni onnistui yllättävän hyvin! 😄 Löytyikö lakuja, saitko kastikkeen tehtyä? Vitsit mäkin haluan oman sitruunapuun!! 😍
PoistaKiitos samoin sinne!
Nam, kuulostaa hyvältä! :)
VastaaPoistaMaistui ihan pullalta! 😄 En malta odottaa, että ehdin tekemään myös perinteisillä täytteillä.
Poista