torstai 21. joulukuuta 2017

Piparkakkutalot 2017


Tervehdys täältä joulu- ja synttäritohinan keskeltä! Jääärjettömän nopeasti mennyt tämänkin joulun odotus. Lahjahommat ovat vielä ihan retuperällä, mutta koti on sentään siivottu ja ruoat pääasiassa hankittu. Tulee kai se joulu vähemmälläkin toohottamisella. Yhdestä en kuitenkaan luovu, vaikka kuinka päivät meinaisivat loppua joulukuusta kesken, ja se on perinteeksi muodostuneet piparkakkutalotalkoot kälyni kanssa.


Joten saanko esitellä - joka suuntaan vino karusellini. Vietimme lauantaipäivän jouluostoksilla muunmuassa täpötäydessä Myllyssä, minkä jälkeen ryhdyimme piparitalojen tekoon. Vähän päivä jo painoi siinä vaiheessa molemmilla ja pikkutarkka näprääminen jätettiin suosiolla tuleviin talkoisiin. Ihan tuo ei vastaa suunnitelmiani, mutta pysyypähän pystyssä ja kesti vielä töyssyisen automatkan kotiinkin.


Lapset ovat myös aina saaneet omat talot koristeltaviksi ja tänä vuonna päädyin tekemään heille yhden ison talon, josta riitti koristeltavaa kaikille kolmelle. Tänään illalla meidän on tarkoitus tehdä vielä pipareita itsetehdystä pikataikinasta (resepti löytyy täältä). Monta kertaa ollaan jo pipareita leivottu, mutta itsetehtyä taikinaa ei olla vielä päästy maistelemaan jääkaapista - ja se on valtava vääryys, joka on korjattava mahdollisimman pian!


Lauantaina meillä juhlitaan esikoisemme 8-vuotissynttäreitä ja toiveena olisi jälleen Frozen-aiheinen kakku. Niin paljon tullut leivottua viimeisen viikon aikana, ettei kakusta ole vielä minkäänlaista visiota, mutta eiköhän sekin vielä valmistu ajallaan. Nyt lanttulaatikon kimppuun!


Jouluiloa,
Heidi

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Täytyy ehkä joskus toteuttaa uudelleen tuo karuselli. Pidemmällä pinnalla...

   Poista
 2. Suloisia joulun tunnelmia sinne ja synttärihumua!
  Ihana karuselli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Ensimmäistä kertaa päästään juhlimaan synttäreitä varsinaisena päivänä. :)

   Poista
 3. Oi, ei miten suloinen karuselli. Ja, tuo lasten tekemä talo on söpö.
  Olet kyllä taitatava leipomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisa! :) Nyt pitäisi ryhtyä synttärikakun tekoon. Jaksaa, jaksaa! :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hih, kiitos. :) Unohdettiin tuhota nämä uuden vuodenvaihteessa. :D

   Poista