Taasen joululta kaikki alkaa näyttää, kuusi kimmeltää...
Törmäsin Ihan tolalta -blogin Insta-tilillä näihin herkullisen kuuloisiin suklaakonvehteihin ja ne vaikuttivat sen verran helpoilta tehdä, että Fazerin joulusuklaan puutteessa halusin toteuttaa näitä meillekin jouluksi. Tänään aamulla maistelimme ensimmäiset konvehdit ja kiikutimme näitä myös naapureille joulutervehdykseksi. Joulusuklaiden alkuperäinen resepti löytyy Ihan tolalta -blogista, joka on täynnä kaikkia herkkureseptejä sekä uskomattoman kauniita ja houkuttelevia ruokakuvia. Tein itse puolikkaan annoksen ja jätin muskottipähkinän kokonaan pois.
Joulusuklaa
100 g Fazerin Talous-suklaata
200 g Fazerin sinistä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
muutama saksanpähkinä
pari piparkakkua
Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa.
Rouhi saksanpähkinät konvehtivuokien pohjalle.
Sulata suklaat yhteen vesihauteessa ja lisää suklaasulan joukkoon mausteet.
Kaada suklaa vuokiin ja murustele päälle piparia.
Jäähdytä jääkaapissa.
Herkullista joulua teille kaikille,
Heidi
Oi, mitä herkkuja. Laitankin reseptin muistiin. Tänä vuonna teimme perinteisiä riisimuroja sekä uutena karpalotoffeeta, hyvää oli sekin.
VastaaPoistaMukavia välipäiviä!
Tämä oli niin yksinkertainen ohje, että ehti tekemään toisen satsin jouluviemisiksi joulupäiväaamuna ennen sukulointeja. Oi, karpalotoffee on niin hyvää! Kiitos samoin teille! :)
Poista