maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulun hittikukka käpyhyasintti

diy, käpyhyasintti, hyasintti, joulukukka, ruusumäki, kotiliesi, joulukalenteri

Kotilieden joulukalenterin 3. luukku avautuu tänään täällä Ruusumäessä. Superkivaa, että olet mukana! Ja mukana kannattaa pysyä aattoon asti, sillä luvassa on muun muassa suussasulavia reseptejä sekä helppoja DIY-vinkkejä. Joulukalenterin luukut löytyvät joka päivä Facebookista ja sivulla julkaistaan myös muita jouluaiheisia postauksia.


Lokakuun alussa törmäsin uutiseen, jonka idea levisi nopeasti monen askartelijan to do -listalle. Siskosten askartelemat käpyhyasintit näyttivät niin aidoilta, että päätin kokeilla itsekin niiden tekemistä. Nämä tuoksuttomat hyasintit sopivat mainiosti allergikkojen joulufiilistelyyn (paitsi että spraymaali haisee kyllä aluksi tosi pistävästi, varsinkin jos suhuttelemassa on yhtäaikaa kuusi askartelijaa).


Tarvikkeet:

paksu keppi (esim. harjanvarsi tai oksa)
männynkäpyjä
kuumaliimaa
spraymaalia
oasis-kukkasieni (tai hiekkaa tms.)
ruukku
sammalta


Tee näin:
1. Kuivaa kävyt; muutama päivä huoneenlämmössä tai pari-kolme tuntia 50-asteisessa uunissa.
2. Liimaa kuivat kävyt keppiin ylhäältä alaspäin. Jätä keppiä alhaalta näkyviin ruukun korkeuden verran.
3. Maalaa kävyt ja anna kuivua.
4. Leikkaa sopiva pala kukkasientä ruukkuun ja työnnä keppi pohjaan asti.
5. Koristele sammalella.

Huom! Sammalen keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan. Maahan pudonneiden käpyjen kerääminen sen sijaan kuuluu jokamiehenoikeuksiin.


Huomenna neljännen luukun avaa Minna Piparkakkutalon akka -blogissa. Pysykää kuulolla ja muistakaa tohinan keskellä myös pysähtyä nauttimaan joulun odotuksesta, tuoksuista, tuikkeesta, tiukujen kilinästä.Niin ja hei vinkvink! Jos jäälyhtyjen onnistuminen tuottaa tuskaa niin jätä niiden tekeminen lasten huoleksi. Itse en ole eläessäni onnistunut vielä jäädyttämään ehjää lyhtyä, mutta tässä on meidän eskarilaisen taidonnäyte - elämänsä ensimmäinen jäälyhty, alusta loppuun itse tehty. Yritin toppuutella, että tehdään sitten joku kerta yhdessä, mutta omatoimisesti hän jätti veden yöksi jäätymään hiekkaämpäriin ja aamulla ennen hoitoon lähtöä pyysi mukillisen kuumaa vettä lyhdyn irrotukseen. Tadaa! Lyhty oli täydellinen.


Tunnelmallista joulun odotusta,
Heidi

6 kommenttia:

 1. Hienoja nämä käpyhyasintit näyttävät kauempaa ihan oikeilta hyasinteilta ja kaiken lisäksi helppoja toteuttaa. Suloinen pieni jäälyhty, miksi jäälyhtyjen tarvitsee olla isoja?
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. 😊 Tuo oli tietysti omasta mielestäni hienoin jäälähty ikinä. 😍 Ihanaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 2. Kaunis hyasintti, tämä sopisi hyvin meillekin kun ei tuoksu.

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpö lyhty, josta erityisen tekee sen tekijä ja se hiekkaämpäri <3

  VastaaPoista