kotiliesi

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kaurasämpylät


Törmäsin tänään sattumalta pakko kokeilla -reseptiin. Alkuperäinen versio löytyy täältä Ruokailmiö blogista. Sämpylät onnistuivat älyttömän hyvin, vaikken olekaan mikään leivän leipoja. Suurin syy, minkä takia en yleensä malta leipää leipoa, on se odottelu. Tänään pikkuflunssaa potiessani jouduin pakosta pitämään välillä vähän taukoa, joten leipä sai kohota rauhassa. :D

Oma versioni sämpylöistä menee näin:

6 dl lämmintä vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
100 g sulatettua voita
11 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

Sekoita vesi, siirappi, suola ja kaurahiutaleet keskenään, kunnes kaurahiutaleet ovat liuenneet (pari kolme minuuttia). Anna seistä 10 min.
Sen jälkeen sulatettu voi ja jauhoja vähän kerrallaan. Kohota 45 min.
Pyöritä sämpylöiksi ja kohota vielä 30 min.
Voitele siirappi-vesiseoksella (2 tl siirappia ja 1 dl vettä) ja paista 220 asteessa 12-15 min.

Makoisia sämpylähetkiä
Heidi

2 kommenttia:

  1. Ihania uusia leipäreseptejä! Pakko kokeilla joku kerta! :) Tein just ite laiskana peltileipää sunnuntai-iltana, koska se on niin helppoa. (ainekset vaan sekasin ja uuniin) Mut ei se kyllä oo niin hyvää ku oikee "kunnon leipä" ja maistuu parhaimmalta heti paistamisen jälkeen.. Kiitos muuten haasteesta, yritän lopultakin palailla taas blogin pariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä helppous vie voiton leipoessa tai ruokaa laittaessa, mut kerrankos sitä vähän panostaa! :)

      Poista