kotiliesi

torstai 18. syyskuuta 2014

Maapähkinävoi-kaurakeksit


Ostin innoissani maapähkinävoita, mutta ei se maistunutkaan sellaisenaan samalta kuin villeissä kuvitelmissani. Nyt on siis taas yksi syy leipoa ja testasinkin jo tällaista reseptiä:

Maapähkinävoi-kaurakeksit

1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

175 astetta, 10 minuuttia

Sekoita maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi. Lisää muna. Sekoita kaurahiutaleet ja leivinjauhe joukkoon.
Pyörittele taikina palloiksi leivinpaperin päälle ja painele ne haarukalla tasaiseksi.
Paistamisen jälkeen jäähdytä ritilällä.


Keksit ovat helppoutensa ja nopeutensa ansiosta mainioita tarjottavia vaikkapa yllätysvieraille. Tästä lähtien meidän jääkaapista löytyy aina purkki maapähkinävoita. Leivoin näitä mukaan joka vuotiselle Ähtäri-Tuuri lomareissullemme, mutta suosittelen nauttimaan keksit vastapaistettuina.

Ensi kerralla aion karsia reseptistä vielä kaurahiutaleet ja leivinjauheen pois ja käyttää ainoastaan kolmea jäljelle jäänyttä raaka-ainetta. Tästä alkoi nimittäin täydellisten Peanut Butter Cookieiden metsästys!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille,
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti