keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Uusi makuuhuone & DIY sängynpääty


Vierashuoneesta esikoisen huone, meidän makkarista vierashuone ja esikoisen huoneesta meidän uusi makkari. Piti remontoida, mutta tällä järjestelyllä selvisimme sorkkarautaan sekä maalipensseliin tarttumiselta, HUH! 


Sängyn petaaminen kauniiksi ei kuulu vahvuuksiini ja 'muuton' jälkeen olen selannut valtavan määrän kuvia erilaisista makuuhuoneista ja sängynpäädyistä inspiraation löytämiseksi. 


Pellavalakanoiden ansiosta petauksesta saa suht helposti huolettoman näköisen. Päiväpeitosta luovuin - tai siis tein siitä helmalakanan, kunnes löydän jostain puhtaan valkoisen tilalle.


Makuuhuoneen sisustusta suunnitellessani idea oli, että petaaminen olisi nopeaa tai vaikka joskus (lue: usein) jäisi kokonaan petaamatta, peti näyttäisi silti siistiltä.


Sängynpäädyksi halusin Ikean tauluhyllyt, koska siihen on helppo vaihtaa asetelmaa fiiliksen ja vuodenajan mukaan. Ekana hyllylle pääsivät iltalenkiltä poimitut lupiinit ja tykkään asetelmasta niin paljon, että toivon kukkien säilyvän syksyyn asti. ;)

Hurmaavaa kesäkuun jatkoa,
Heidi

KUKKAILOTTELUA

24 kommenttia:

  1. On kaunista! Mäkin laitoin eilen meidän makkaria uusiksi ja luovuin myös päiväpeitosta - se on kuitenkin aina lattialla, joten pärjätään näköjään ihan hyvin ilmankin. :D Meillä ei vaan sänky näytä läheskään noin siistiltä, kun kaikki pussilakanat ovat eriparisia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Veera! :) Meillähän on ollut ihan samat puuhat siis. Kummasti sitä on karsinut viime vuosina kaikenlaista, mankelointi jäi jo ajat sitten. :D

      Poista
  2. Onpa ihana idea nuo kukat. Ja tauluhyllyt myös. Itsekin haaveilen pellavalakanoista, ja siitä että voisi heivata päiväpeiton kokonaan jonnekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos Maria. :) Toivottavasti lupiinit ovat pitkäikäisiä! Haaveilin myös pitkään pellavalakanoista ja nämä olivat niin edulliset, että oli ihan pakko tarttua kun sattumalta tulivat vastaan. Väri ei aluksi oikein miellyttänyt, mutta yhtäkkiä olen alkanut pitää siitä. :)

      Poista
  3. Ihanan näköistä ja noi lupiinit hyllyllä antaa aitoa tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kiitos Nanni. :) Kukilla on niin huima vaikutus kaikkeen!

      Poista
  4. Ihana! Rakastan pellavalakanoita ja haaveilen sellaisista itsekin. Jotenkin kesällä olisi ihana tuollainen rennompi fiilis. Vähän on alkanut omassa mielessä pyörimään ajatus kesäpedistäkin tuolla ulkosalla, jahka ilmat (ehkä?) lämpenevät. Silmäni osui yöpöytiinne, täydellinen pari! Sopiva pieni korkeusero, sävyt mätsää ja sitten nuo yhdistävät keramiikat! Silmä lepää… Minulla on lasipullot odottaneet viime kesän kynttiläviritelmien jäljiltä uutta käyttötarkoitusta, ja kiitos! Vakaa aikomukseni on pölliä sen verran ideaa, että luonnonkukkamaljakothan niistä tulee! =) Kunhan keksin minne, kun olen vähän huono koriste-esineiden kanssa. Meillä niihin tulee kyllä ehdottomasti voikukkia, sillä minulla on aivan toivoton keltainen vaihe ja siitä voi sitten ohimennen napata pupulle hemmotteluksi jokusen. Hyvä suunnitelma, saa nähdä miten toteutus =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jenina kaikista kauniista sanoistasi! Suunnitelmasi kuulostaa oikein hyvältä. :) Tuollainen maljakkoasetelma sopisi myös vaikka juhannuksen ruokapöytään. Nuo yöpöydät ovat aarteita vuosikymmenten takaa - olen ihan hulluna kaikkeen vanhaan tavaraan. Kunpa kelit jo lämpenisivät, jotta ulkona tarkenisi nukkua edes pienet päivänokoset.

      Poista
  5. Nyt on niin nappi kokonaisuus kaikkina yksityiskohtineen, että Wau :) Tykkään paljon. Niin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Jani, kiitos! :) Täytyy kyllä myöntää, että tykkään itsekin aika paljon. Ensimmäistä kertaa koskaan makkarin sisustus on onnistunut.

      Poista
  6. Nättiä. Pitäisikin käydä lupiineja maljakkoon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Mulla on ulkona vanhassa maitotonkassa kimppu ja ovat säilyneet siinä tosi pitkään.

      Poista
  7. Ihana idea!<3 Näyttää niin kesäisen raikkaalta!
    Mistä muuten ovat nämä ihanan turkoosit pussilakanat? Pussilakanahamstraajalla tekisi mieli sekä turkooseja, että vihreitä.;) Voisi kai alkaa myydä puuvillaisia pois, kun meillä on nykyään melkein pelkästään pellavaiset käytössä (paitsi lapsilla). Valkoiset ja harmaat vuorottelevat, just nyt on harmaat!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pussilakanat on muistaakseni Prismasta. Nämä ovat meidän ainoat pellavaiset, eikä väri aluksi oikein miellyttänyt. Ostin ne vaan siksi, että olivat pellavaa ja siihen nähden ilmaiset. Nyt tykkään väristäkin, on sopivan rauhallinen makuuhuoneeseen.

      Poista
  8. Kaunis ja kesäinen sängynpääty. Minullakin on tauluhylly, ei tosin makuuhuoneessa, mutta on helppo vaihtaa asetelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta. Meillä on noita tauluhyllyjä melkein joka huoneessa. Yhdeksän näin äkkiä laskettuna. ;)

      Poista
  9. Tuopa onkin hieno idea, meillä on olkkarissa tauluhyllyt...hm...-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini. Tauluhyllyt on niin monikäyttöiset, mutta olkkarissa meillä ollut jo vaikka kuinka kauan sama asetelma.

      Poista
  10. Ihanan ilmavaa. Onneksi on muitakin jotka eivät "petaile usein " :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos. :) Todellakin kiva kuulla, etten ole yksin "ongelmani" kanssa!

      Poista