tiistai 15. elokuuta 2017

Mehevä tacopiirakka & nopea suolainen piirakkapohja


Harvensin tänään kasvimaata ja tein meille lounaaksi uunivihanneksia oman maan perunoista, porkkanoista, punajuurista sekä salottisipulista. Päälle loraus öljyä ja ripaus sormisuolaa - NAM! Tai niin minä pöhkö kuvittelin. Lopultahan ruokailu meni parkumiseksi, kun vaadin poikia edes maistamaan tuota omin käsin kasvatettua makuelämystä. Päätin, että huomisesta alkaen tarjoan viikon ajan lapsille vain ennestään tuntemattomia ruokalajeja. Ja voin kertoa, että päivällisen valmistukseen en lähtenyt riemusta kiljuen.


Tacopiirakka maistui yllättäen kaikille ja sitä jopa santsattiin. Käytin piirakan täytteeseen kaappien jämiä: jauhelihaa, salsaa, kermaa, nachoja, juustoraastetta ja tomaattia. Pohjaan kokeilin uutta reseptiä ja sitä aion käyttää jatkossakin voi-vehnäjauho -taikinan sijaan. Kaikki ainekset sekoitetaan lusikalla ja painellaan vuoan pohjalle.

Pohja suolaiselle piirakalle

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
(suolaa)
½ dl öljyä
1 dl vettä

Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä vähän erikoisemmista ruoista, joita voisin kokkailla seuraavan viikon ajan nirsoryhmälle.

Upeaa iltaa,
Heidi

6 kommenttia:

  1. Voi nirsoryhmä! Kuulostaa niin tutulta tuo nirsoilu. Ja, on niin kuluttavaa, kun tuntuu että mikään ruoka ei kelpaa. Meillä koululaiset syövät jo aika hyvin, mutta kuopus sitten nirsoilee. Ehkä hänkin oppii syömään kun ei ole muuta vaihtoehtoa!
    Tsemppiä nirsoryhmän ruokintaan ja mielelläni otan vastaan reseptejä erikoisemmista ruoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokaluokkalainen esikoinen on ainakin alkanut arvostaa minun tekemiä ruokia koulun myötä. :D Joku kerta perunan sisältä oli koulussa löytynyt ruskea yllätys ja häntä oltiin neuvottu syömään siitä ympäriltä. YÖK! Tänään illalla aion tehdä linssikeittoa. Saas nähdä minkä vastaanoton saa!

      Poista
  2. Oletko jo kokeillut härkkistä? Meillä uppoaa, vaikka mies ensin sanoi etei ikinä sellaista laita suuhunsa. No totesin vain, että hyvinhän tuo ruoka upposi viikonloppuna ;)
    Tee viikko sinun omia herkkuruokia ja katso mikä on lasten reaktio. Sitten kyselet heiltä 5-10 suosikkia ja seuraavaksi niitä. Nopeasti ruokalista laajeni ainakin meillä kun kerran tein noin. Ja minäkin sain joskus omia herkkujani syödä :)
    Kiitos reseptistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, tuota täytyy testata tämän viikon jälkeen. Nyt aion valmistaa itsellekin vieraita ruokia ja tänään on ensimmäisenä vuorossa linssikeitto. Tuo resepti oli kyllä erinomainen löytö ja mietinkin jo miten se toimisi vähän tuunattuna makeassa piirakassa.

      Poista
  3. Varmasti herkullista. Ja kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. Täytyy kokeilla myös makean piirakan pohjaksi.

      Poista