torstai 23. marraskuuta 2017

Piparitalkoot & Confetin tuotetestaus

piparikranssi, gingerbread wreath, joulupipari, gingerbread, piparin koristelu

Sain Confetista piparimuotteja sekä kuorrutteita tuotetestaukseen ja tällä viikolla täällä ollaankin niiden johdosta oltu jo ihan joulutunnelmissa. Viime sunnuntaina pidettiin piparitalkoot melkein kuukautta totuttua aiemmin ja samalla käynnistettiin joululaulukausi. Toki Matin ja Tepon cd-levy odottaa vielä kaapissa joulukuuta. Kuinka ihanaa olikaan herätä maanantaiaamuna ja valmistautua töihin lähtöön piparintuoksuisessa kodissa!



Saamani piparimuotit olivat niin kauniita, että osa niistä on päässyt koristeeksi ja Renswaw:n royal icing oli erittäin helppokäyttöistä. Se on sellaisenaan valmista käytettäväksi, erittäin riittoisaa ja maistuu minusta paljon paremmalta kuin vesi/kananmuna-tomusokeri -pikeeri. Annostelin royal icingia pari kolme teelusikallista kippoon ja sekoitin muutaman tipan vettä saavuttaakseni haluamani koostumuksen. Kranssin liimausta en onnistunut tällä valmiilla pikeerillä tekemään - liekö ollut liian löysä koostumus, mutta sen sijaan erittäin iloinen olin kuinka helposti tuo porojen maalaaminen onnistui. Pursotusjäljestä tuli tosi tasaista.



Lumihiutalemuotti osoittautui lasten suosikiksi. Tämän muotin kanssa vaan täytyy malttaa lopettaa kauliminen ajoissa ja jättää taikina suht paksuksi, sillä paistetussa piparissa sakarat murtuvat helposti. Tämä on tyttären painama hiutale ja hän vannotti moneen kertaan, että siihen pitää sitten tehdä kaunis koristelu. Ilmeensä oli kyllä näkemisen arvoinen tänään koulun jälkeen, kun hän kävi kurkkaamassa valmista lumihiutaletta - huh, pinkki toimii aina.

lumihiutalepipari, snowflake gingerbread, piparin marmorointi

Royal icing suositellaan värjäämään pastaväreillä, mutta halloweenin kauhujen kakusta oli jäljellä vielä nestemäistä punaista elintarvikeväriä, joten päätin ensin testata sitä. Laitoin vaan vähän vähemmän vettä ja värjäys onnistui ihan hyvin. Siinä pursotellessa tuli mieleen kokeilla marmorointia, joten pudottelin valkoisia kasoja pinkin kuorrutteen päälle ja vedin hammastikulla kuvioita.



Tänä vuonna blogijoulukalenteria ei täällä Ruusumäessä nähdä, mutta maanantaina minulla on teille ISO JOULUYLLÄTYS. Nähdään viimeistään silloin!

Piparintuoksuista loppuviikkoa,
Heidi

Tämä päivä aikaa osallistua Perjantaimyysseihin Mansikkatilan mailla.

14 kommenttia:

  1. Ihania muotteja ja todella olen lasten kanssa samaa mieltä, lumihiutale muotti on kaunis ja voi miten ihanasti sen koristelit!
    Pipärit on vielä tekemättä, mutta...joku päivä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Tuo lumihiutalemuotti on kyllä kaunis, mutta oma suosikki taitaa olla tuo pikkuporo. 😍 Mekin leivottiin vasta kaupan taikinaan, kun piti vaan nopeasti päästä testaamaan muotteja. Joulukuussa sitten itsetehtyä taikinaa, slurp!

      Poista
  2. Kauniita! Ihana tuo kranssi! 🎄🌟

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Teresa! 😊😊 En ole keksinyt kranssille vielä paikkaa. Pitäisi ehkä ennen kuin menee parempiin suihin. 😄

      Poista
  3. Kauniita! Ihana tuo kranssi! 🎄🌟

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana!
    Täytyykin hankkia tuota icingia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa! 😊 Se oli kyllä todella näppärä käytössä.

      Poista
  5. Voi mitä ihanuuksia! Kauhea hinku tuli pipareita leipoa, vaikka kyllä olen tuumaillut, etten tänä vuonna siihen urakkaan lähtisi laisinkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. 😊 Äkkiäkös noita leipoo. 😉 Itse ajattelin tehdä vielä lähempänä joulua uuden satsin.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤️ Kyllähän näiden parissa saa vietettyä tovin jos toisenkin.

      Poista
  7. Voih, miten upeita pipareita <3 Ihan älyttömän ihanan näköisiä :)

    VastaaPoista