perjantai 1. joulukuuta 2017

Jouluinen jälkiruoka // Persimon-pannacotta

pannacotta, pannacottaresepti, resepti, jouluresepti, joulu

Joulukuu! Kuukausi, jolloin kaloreita ei tarvitse laskea. Kelpaisiko sen kunniaksi helppo jouluinen jälkiruokaresepti? Koukutuin viime kesänä pannacottaan ja mieleni teki kokeilla kuinka tuo suloisen pehmeä kermaherkku istuisi joulunaikaan.


Jouluinen pannacotta

2 dl kuohukermaa
½ dl Hyytelösokeri Multia
puolikas vaniljatanko
½ tl kanelia

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.
Sekoita kaikki ainekset kattilassa (myös tanko). Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.
Poista vaniljatanko ja kaada seos tarjoiluastioihin.
Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään 2 tuntia.

Hyytyneen pannacotan päälle pilkoin trendikästä persimonia sekä vastapainoksi perinteistä rusinaa.


Pannacotan voi tehdä vaikka aatonaattoiltana jääkaappiin hyytymään ja aikaisin aattoaamuna muiden vielä nukkuessa hiipiä hakemaan se. Tämä "Heidin tuorepuuro" maistuu parhaimmalta sängyn lämmössä ennen Joulupukin Kuuma linjaa. Olen mitä syön -blogista löytyy muuten herkullisen kuuloisen persimonrahkan resepti. Sitäkin täytynee joku päivä koemaistella!

Kotilieden joulukalenterin 13. luukku aukeaa huomenna Sofian Frutti Di Mutsi -blogissa. Pysykäähän kuulolla!

Tunnelmallista joulukuuta,
Heidi

8 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä ja kivasti purkitettua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤️ Toimi kyllä näin jouluisena versionakin.

      Poista
  2. Kaunis annos :) Persimon sopii kyllä kivasti moneen paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni :) Ostin elämäni ensimmäisen persimonin ja tähän se sopi ainakin kivasti.

      Poista
  3. Tämä menee ehdottomasti testiin. Pannacotta ja persimon kun kuuluvat suosikkeihini!

    VastaaPoista
  4. Nam minkä kuuloista ja näköistä herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli aika hyvää. Vaikka kyllä se kesäinen versio vie voiton, niin tätä voi syödä kesää odotellessa. :D

      Poista