maanantai 14. syyskuuta 2015

Suloinen syyskuu


Tässäpä on ollut syksy minun makuuni! Olen niin kesäihminen kuin olla ja voi, joten tällainen lämmin syksyn aloitus on ollut kyllä mieleeni. Minun lisäkseni myös puutarha tuntuu nauttivan leppoisista syyskeleistä - ruusut, joriinit, malvikit - kaikki täydessä kukassa. Katselin tuossa toissa vuotisia kuvia ja vastaava kukkaloisto oli silloin kuukautta aikaisemmassa.


Kasvihuoneessa kypsyvät vihdoin myös "aikaisen ja satoisan lajikkeen" tomaatit. Vannotin keväällä karaistessani taimia, että jos ne eivät anna satoa, laitan koko kasvihuoneen matalaksi ja tilalle pystytetään ulkosauna. No, nyt jäin ilman saunaa. Tai sitten sille pitää keksiä toinen paikka. ;)

Mukavaa maanantai-iltaa,
Heidi

15 kommenttia:

 1. Tää syksyn alku on kyllä ollut aivan ihana! Kesä oli niin kolkko että nämä kelit oli enemmän kuin tervetulleita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. :) Tänään kyllä hehkutus kostautui - tuuli niin, että tukka meinas lähteä!

   Poista
 2. Tääläkin nautitaan "aikaisen sadon" tomaateista :D

  VastaaPoista
 3. Tomaattisato on tänä vuonna ollut aika kurja. Onneksi erilaiset kaalit ova kuitenkin kasvaneet mukavasti. Mielenkiintoinen blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, kiva kuulla! :) Meillä sato jäi kaikinpuolin vaatimattomaksi. Noooh, eipähän ole sadonkorjuusta stressiä. ;)

   Poista
 4. Aivan ihana syyskuu sanoisin! Näin saisi vielä tovin jatkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut melko sateiset pari päivää, mutta on sentään lämmin! :)

   Poista
 5. Nami, mitä tomaatteja! Nousi ihan vesi kielelle.:D Olen niin samaa mieltä tästä alkusyksystä. Toivottavasti säät jatkuu mahsollisimman aurinkoisina!

  Mulla ois sulle haaste blogissa. Käy kurkkaamassa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, hyvä kun muistutit! Pitää käydä poimimassa kypsät tomaatit. :D Menenkin heti tai siis heti, kun olen käynyt kurkkaamassa haasteen blogissasi.

   Poista
 6. Lämmin syksy on ollut meikäläisenkin mieleen :) Kauniita kukkia ja maukkaan näköisiä tomaatteja. Käy kurkkaamassa myös, että haluatko osallistua heittämääni haasteeseen: http://paintmyhouseblack.blogspot.fi/2015/09/blogisitarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen kirjoittamisen jälkeen on tullut syksy! Puiden lehdet alkavat olla ihan kellastuneita, mutta onneksi tomaattisatoa vielä riittää. :) Kiitos haasteesta!

   Poista
 7. Ihana lämmin syksy! josta tykkään minäkin, tietysti :D Kauniita kukkia ja herkullisen näköisiä tomaatteja. Hyvää syksyn jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamaa sadekeliä lukuunottamatta on ollut kyllä ihan loisto syksy! Tomaatteja tulee vieläkin ihan mahdottomasti, en meinaa keksiä niille niin paljon käyttöä. :D Mukavaa syksyä sinullekin Sanna! ♥

   Poista
 8. Okei, kiitos. Tulenkin heti kurkkaamaan. :)

  VastaaPoista