keskiviikko 7. lokakuuta 2015

DIY tuolinpäällinen


Minä ja ompelukone emme ole ystäviä, mutta niin vaan hurautin tuolille uuden ilmeen. Irrotin ensin jalat ja verhoilin selkänojan. Homma ei ollut ihan yksinkertainen, sillä kangas ei meinannut millään asettua nätisti soikean selkänojan päälle. Monen taittelun jälkeen sain sen vihdoin sopimaan ja ompelin käsin muutamalla pistolla kiinni.


Istuinosan verhoilu sujui paljon näppärämmin. Leikkasin kankaan soikioksi, käänsin reunat ja pujotin kuminauhan sisään. Kiristys ja valmista tuli.


Tuolit on ostettu ensimmäiseen yhteiseen kotiimme, vuokrakaksioon, jossa oli pähee punainen tehosteseinä olohuoneessa. Toinen näistä alunperin tummanpunaisesta tuolista on vielä verhoilematta, mutta ehkäpä se pääsee ensi kuussa varastosta. Sitten kun sohvakin puetaan jouluun...

Raikasta keskiviikkoa,
Heidi

12 kommenttia:

 1. Siis UPEA! Miten hieno kuosi. Sopisi meidän kotiin täydellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jani. Kangas löytyi mistäs muualtakaan kuin Ikeasta. ;)

   Poista
 2. Heippatirallaa!

  Ihana tuoli, sopisi meillekkin niin mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. :) Nämä tuolit ovat pitkään olleet vaan tiellä, mut nyt tykkään niistä taas.

   Poista
 3. Wau! Nostan olematonta hattua!:) Mä veikkaan, ettei omat hermoni ois kestäneet tuota hommaa.;D Lopputulos on todella onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taina! :) Yritys ja erehdys -menetelmällä näitä tulee tehtyä, enkä tästäkään ihan ilman ratkomisia selvinnyt. ;)

   Poista
 4. Ihanat tuolit! Näin tori.fi:ssä myynnissä tuollaiset, mutta väri ei miellyttänyt… Muoto kyllä, oi kyllä! Minulla ei ole edes ompelukonetta, joten täytyy vain ihastella ja nostaa hattua!

  Minulla on muuten Ovi nro 27 -blogissa sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenina! :) Olen kyllä ollut tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tuo ompelukoneen käyttö saa repimään hiuksia.

   Poista
 5. Hienoa työtä! Kyllä kunnostaminen kannattaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt lähiaikoina kolme tuolia kokenut muodonmuutoksen. Musta on aina mahtavaa, kun voi kunnostaa vanhaa eikä tarvitse ostaa uutta. :)

   Poista