Näin hetki sitten Instagramissa kuvan huikean hienosta pääsiäiskakusta ja linnunpesäkoristeesta, jonka alkuperäinen ohje löytyy syötävän herkullisesta Kuppikakkuja ja kuohuvaa -blogista. Sain kakusta heti inspiraation ja leivoin viikonloppuvieraille vadelmajuustokakkua.
Vadelmajuustokakku
Pohja
1 pkt Marie-keksejä
1 levy valkosuklaata
Täyte
2 pkt mascarponea
2 prk vispikermaa
sokeria, vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
vadelmia
Tästä määrästä tulee kaksi matalaa kakkua, 24cm ja 18cm irtopohjavuokiin.
Murskaa keksit ja sulata valkosuklaa. Sekoita yhteen ja painele murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Vaahdota kerma.
Soseuta vadelmat ja halutessasi siivilöi siemenet pois. Yhdistä sose, mascarpone ja sokerit sähkövatkaimella.
Kuumenna mehu ja sulata liivatteet joukkoon. Valuta ohuena nauhana mascarponemassan joukkoon.
Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Linnunpesäkoriste
20 g lasinuudelia
Mauste-Sallisen salmiakkilastuja
vettä
Leikkaa lasinuudeli noin 2-5cm pätkiksi.
Laita kattilan pohjalle pieni tilkka vettä ja pari kourallista salmiakkilastuja. Sulata.
Pyöritä nuudelit salmiakissa ja asettele pienen kelmulla vuoratun kulhon pohjalle. Jätä jääkaappiin jähmettymään.
Alkuperäisessä ohjeessa pesään oli käytetty tummaa suklaata. Minulla oli Maraboun maitosuklaalevy ostettuna tätä varten, mutta sehän olisi ollut aivan liian vaaleaa ja aivan liian hyvää pesänrakennusmateriaaliksi, joten ajattelin kokeilla kuinka mustat salmiakkilastut toimisivat tässä tarkoituksessa. Oikein hyvin toimivat! Pesä ei tietenkään kovettunut niinkuin olisi suklaata käyttäessä tehnyt, mutta mielestäni ulkonäöllisesti se muistutti riittävästi linnunpesää.
Kakkua jäi viikonlopulta, mutta onneksi ystävä riensi aamulla apuun, eikä minun tarvinnut tuhota kakkua aivan yksin. ♥
Iloa pääsiäisviikkoonne,
Heidi
Ihanan tuntuinen ohje, kiitos tästä ja kiva kun laitoit reseptin mukaan. Tätä kyllä kokeilen. - Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaTykkään tehdä juustokakkuja, kun ne on aina niin helppoja ja herkullisia. Ja voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen :) Kannattaa kyllä kokeilla! Kiitos samoin sinulle!
PoistaOi, ihana kakku! Täytyykin miettiä, jospa muutan suunnitelmia ja tällaisen yrittäisin tehdä pääsiäisen juhliimme!
VastaaPoistaHih, tämä on ainakin helppo toteuttaa niin jää aikaa rentoiluun. Voi heittää jalat pöydälle ja syödä kakkua koko pääsiäisen, kun tekee jo torstaina kakun valmiiksi. ;)
PoistaVoi, miten suloinen pesä kakun päällä! Kertakaikkisen ihana.
VastaaPoistaTämä oli niin ihana idea, että piti heti päästä toteuttamaan. Ja onnistui tosi hyvin, vaikka vähän sooloilin, enkä tehnyt ihan niinkuin alkuperäisessä ohjeessa. :)
PoistaVoi ihme tuota pesää - täytyy tunnustaa, että lasinuudeli on ihan uusi tuttavuus. Ihan huikea toteutus, voin vaan kuvitella makuelämystä ♥
VastaaPoistaKiitos kauniista sanoistasi ♥ Pesänrakennus onnistui kyllä yli odotusten. Itsekään en ole ennen käyttänyt lasinuudelia, mutta nyt siitä pitäisi vielä jotain muutakin keksiä.
Poista