perjantai 14. huhtikuuta 2017

Oho, orvokkeja!


Heitin vihdoin ja viimein pystyyn kuivuneet callunat pois ja suunnistin eilen kauppaan ostamaan pääsiäiseksi narsisseja terassille. Neljä kappaletta vitosella oli ilmeisesti liian hyvä tarjous, sillä yhtäkään narsissia ei ollut enää myytävänä. Tyhjin käsin ei kuitenkaan kotiin tarvinnut palata ja nyt pitää enää toivoa, ettei pakkanen vie näitä hentoja valkoisia kaunokaisia.


Joko te olette uskaltaneet istuttaa orvokkeja ulos? Meillä on yleensä ulkona kolme vuodenaikaa kukkasilla - narsissi, orvokki, calluna - tänä vuonna narsissit jäivät siis välistä ja hypättiin suoraan orvokeihin. Toivottavasti näistä riittää iloa pitkään!


24 kommenttia:

 1. Niin söpöt, meillä callunoiden tilalla on vain havuja odottamassa kevättä. Meillä on niin kylmä että pidettiin ulkoilustakin vapaapäivä.

  Todella kauniit orvokit löysitkin ja lähetetään niille ja lämpöisiä ajatuksia. Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, täällä on nyt muutama aste pakkasta enkä ole vielä uskaltanut kurkata ulos... Saisi tulla jo kunnolla lämmintä, monta kuukautta mennyt jo palellessa! Ihanaa pääsiäistä myös sinulle Teresa :)

   Poista
 2. Näyttää hirmuisen suloisilta!<3
  Mullahan ei ole ollut orvokkeja moneen vuoteen(valkoisia voisin kyllä harkita), mutta tuossa etuportaalla mulla oli kerran, ja ne siemensivät ja nykyään siinä keittiönikkunan alla, soralla kasvaa orvokkeja.:) Ne ovat kyllä niin vähään tyytyväisiä ja maailman sinnikkäimpiä kukkia! Joskus joulukuussa yritin ottaa kuvaa kukkivista orvokeista, vaan tuuli niin paljon, että kuvat jäivät epäselviksi. Silloin ajattelin, että orvokki voisi olla Suomen kansalliskukka. Ollaan niin kuin samaa maata.::)

  Ihanaa pääsiäisenaikaa Heidi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä valkoiset olivat kovasti mieleeni ja tykkään erityisesti näistä pienikukkaisista yksilöistä. Toivon todella, että nämä olivat sitkeää lajia, sillä yöllä oli lähes kahdeksan asteen pakkanen... Aika nuupallaan olivat, mutta toivottavasti virkoavat vielä. Kiitos samoin Taina! ❤️

   Poista
 3. Onpa kauniita orvokkeja. Meillä on vielä niin paljon lunta ja niin kylmää ettei kukkia voi ulos laittaa. Mutta kevättä odotellaan. - Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä melkein kutsuivat minua nimeltä niin eihän niitä millään voinut kauppaan jättää. :) Toivottavasti kevät tulee pian sinnekin! Ja lämpöä 15 astetta lisää, kiitos. Kiitos samoin sinulle ❤️

   Poista
 4. Suloisia orvokkeja!
  Kyllä pienikukallisten orvokkien pitäisi pari astetta pakkasta kestää ihan hyvin!

  Herttaista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittari näytti käyneen yöllä -7,7 asteessa. :/ Nähtäväksi jää ottivatko nokkiinsa. Kiitos samoin Susanna!

   Poista
 5. Ihanat kuvat! <3 Meillä on ollut jo jonkin aikaa orvokkeja parvekkeella, mutta lasituksen myötä partsillamme ei olekaan ollut enää viikkokausiin yöpakkasia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Oi, lasitettu parveke. Siellä onkin ihana odotella lämpimiä kelejä. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Narsisseja olisin halunnut, mutta on nämäkin kivoja. :)

   Poista
 7. Oih, ihanan sympaattisia ja kauniita orvokkeja! <3 Upeat kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anna ❤️ Sympaattinen on juuri oikea sana kuvaamaan näitä :)

   Poista
 8. Viime viikolla suunnittelin hakevani kukkia pihalle, räntää tuli vaakasuorassa. Joten, kukat jäi vielä ostamatta. Toivottavasti tulevalla viikolla lämpenee, uskaltaudun hakemaan ja istuttamaan kukkia meidänkin pihalle.
  Ihanan herkät orvokit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut ihan ihme keliä taas viime päivinä - onneksi aurinko lämmittää jo niin paljon, ettei lumi jää pitkäksi aikaa maahan! Ostan orvokkeja joka kesä ja kun nypin kuihtuneet kukat pois, ripottelen niitä ympäri pihaa ja nyt meillä kasvaa monessa paikassa orvokkeja. :)

   Poista
 9. Orvokit ovat vielä kaupassa, kun odotan sitä plussakeliä ja lämmintä kevättä. En halua palelluttaa kauniita kukaksia heti hengiltä :)
  Ehkä ensiviikolla Orvokit kotiutuvat meillekin...
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaa kuulemma vappuun asti kylmää, hyi. Odotan jo niin kovasti lämmintä! Auringonpaistetta on sentään riittänyt viime viikkoina. :) Kiitos samoin Satu!

   Poista
 10. En ole vielä uskaltanut laittaa mitään kukkia ulos. (Takatalvea tässä vielä odotellessa)
  Äidilläni oli näitä parvekkeella ja kyllä nämä on yksi kevään varmimpia merkkejä.

  mia/something else

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin minäkin olisin laittanut narsisseja, mutta toivottavasti nämä kestäisivät pitkälle kesään. :)

   Poista
 11. Ihanat orvokit kevään varma merkki 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit on niin ihania! Taisi vaan olla liian kylmä keli istutuksille. :/

   Poista
 12. Olen kyllä jo haikaillut orvokeista, mutta vielä en ole hankkinut kun on niin kauhean kylmää. Kauniita ovat😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan tajuttoman kylmää. Pääsiäinenkin olisi voinut olla niin lämmin, kun on näin myöhään. Mutta ei. Täällä mä hytisen peiton alla sohvalla ja orvokit hytisee sanomalehden alla pihalla.

   Poista