keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Hyvää Ruotsista - 4.10. Korvapuustipäivä


Kaksi kertaa vuodessa meillä leijuu huumaava tuoreen pullan tuoksu - laskiaisena sekä tänään Kansallisena korvapuustipäivänä. Molempina kertoina sitä tulee ihmetelleeksi miksei tule pyöritettyä pullaa useammin!


Tein ihan peruspullataikinan yleiskoneessa: 5 dl lämmintä maitoa, 2 pussia kuivahiivaa, 1 muna, 2 dl sokeria, 1 tl suolaa, 1 rkl kardemummaa, n. 15 dl vehnäjauhoja ja 150 g sulatettua voita. Vaivaamisen jälkeen jätin taikinan kohoamaan liinan alle ja noin parin tunnin päästä kaulin sen jauhotetulla alustalla kolmessa osassa levyiksi. Levyille levitin pehmeää voita, fariinisokeria sekä kanelia. Levy rullalle ja veitsellä paloja tähän tyyliin / \ / \ / \ . Paina päältä puustille korvat ja kohota hetki liinan alla. Voitelu munalla ja raesokeria päälle ennen uuniin menoa. Paistoin korvapuustit 220 asteessa 12 minuuttia.


Reseptillä tuli päältä pikkuisen rapeita ja sisältä mukavan meheviä korvapuusteja. Kaveriksi lasi jääkylmää maitoa. Muuta ei sitten tarvitakaan!

Pullantuoksuista keskiviikkoa,
Heidi

8 kommenttia:

 1. Hih, minä postasin samasta aiheesta ja väitin että se on kansainvälinen päivä, kun ruotsalaisetkin sitä viettävät. Kalajutut ja postaukset blogissa taitavat välillä suurennella juttuja ;) mutta hyvää korvapuusipäivää sinullekin. Teit hienot puustit ihan itse vielä. Minä vain poikkesin kaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida olla ainut päivän kansainvälistänyt. :) Aika taitolaji tuo pullien painelu tosiaan, mutta osa sentään onnistui! Makuhan se on mikä ratkaisee. ;)

   Poista
 2. Meillä mies aina sanoo, että pullaa, kun kysyn mitä leipoisin. No tänään hän on reissussa, joten ei tarvinnut taaskaan leipoa sitä pullaa :)
  Maukasta viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti miehesi söi reissullaan ainakin yhden puustin! :) Tuore pulla on kyllä niin älyttömän hyvää, mutta usein jätän pullan syömättä, jos tarjolla on jotain muutakin. Kiitos samoin Satu!

   Poista
 3. Kauniit kuvat ja herkulliset pullat. Täällä jäi leipominen tänään väliin, mutta jos huomenna korjaisi tilanteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei se leipominen onneksi ole vielä myöhäistä!

   Poista
 4. Meillä on muuten ihan toi sama juttu, että pullaa leivotaan laskiaisena ja korvapuustipäivänä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö! :D Tuore pulla on niin hyvää, mutta ei sitä silti tule kovin usein leivottua.

   Poista