maanantai 23. lokakuuta 2017

Kun 5-vuotias kokkasi & selviytymiskikka ruokakauppaan

lapsi kokkaa, creme brulee, resepti

Meidän koko perhe on innostunut Junior Masterchefistä! Linnoittaudumme kainalokkain sohvalle katsomaan, kun huikean taitava kilpajoukko loihtii toinen toistaan herkullisempia annoksia. Ohjelmasta inspiroituneena meidän keskimmäinen suunnitteli ja toteutti erään lauantain ruokailut. Perjantai-iltana ei meinannut millään uni tulla ja sängystään hän huuteli meille olkkariin ideoitaan. Pikkuisen hymyilytti! :)

lapsi kokkaa, lehtipihvi

Pihviä piti olla! Ja alusta loppuun itse grillattuna tottakai. Rannekello käteen, josta poika katsoi paistoajan - minuutti per puoli. Pihville hän valmisti isän kanssa "voisuolaa" eli maustevoin. Perunat haettiin omalta maalta ja ne hän pesi sekä keitti kypsiksi. Lisäksi tomaattia, kurkkua ja paprikaa. AVOT!


Jälkkäriksi hän valmisti isän avustuksella suussa sulavan crème brûléen, jossa jännittävin vaihe oli tietysti kaasupolttimen käyttö. Olen pyrkinyt ottamaan lapset pienestä pitäen mukaan kotitöihin ja tämä itse suunniteltu sekä toteutettu ruokalista on aivan loistavaa vastapainoa nirsoryhmäilylle. Kun lapsi saa itse päättää ruokalajin ja vielä pääsee valmistamaan sen perheelleen niin nirsoilusta ei ole tietoakaan. Niin pihvit kuin bruleet hävisivät kaikkien lautasilta mukisematta!


Koko projektihan alkaa kauppalistan suunnittelulla eikä kauppareissutkaan ole enää pelkkää selviytymistä, kun lapset hakevat innokkaina tarvittavia ruoka-aineita. Jos lapsi ei osaa vielä lukea, niin kauppalistan voi yhtä hyvin piirtää hänelle tai antaa hänen piirtää itse. Näillä eväillä toivotan teille oikein maittavaa viikkoa ja rentouttavaa syyslomaa kaikille onnekkaille!

Terkuin,
Heidi

10 kommenttia:

 1. Olen kanssa ihan liekeissä Junior Master Chefistä. Se on niin kertakaikkisen positiivinen ja kannustava ohjelma, enkä voi ymmärtää, miten osallistujilla voi olla niin paljon tietoa ja taitoa ja osaamista. Ihan huippua! Uskon, että just teidän kaltaisten vanhempien ansiosta, joille kokkaaminen on intohimo ja lapsilla lupa osallistua. (Ainoastaan se huippukokkien omiin lapsuuden lemppareihin liittyvä haaste oli mun mielestä aika epäreilu. Joskin vähän hämmästytti samalla, että lihapullat ja muusi osoittautuikin kaikkein eksoottisimmaksi, ja samalla vaikemmaiksi valmistettavaksi).

  Vähän luulen, että teiltä saattaa löytyä tulevien kausien Junior Master Chefejä ihan omasta takaa. Voin sitten leuhkia melkein tuntevani :)

  Iloisia syyspäiviä keittiöön ja sen ulkopuolelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Annukka, kiitos tuhannesti kauniista sanoistasi. 😊❤️ Mielestäni on tärkeää opettaa lapsille kotitöitä heti vaan kun siihen hiukankin kykenevät. Meidän 3-vuotias on innokas tiskarin tyhjentäjä, mutta kai sekin innokkuus joskus laantuu. Viimeistään teini-iässä sitten. ;) Kiitos samoin sinne! ❤️

   Poista
 2. Ihana 5-vuotias. <3 No, nyt varmasti on ollut mieleistä ruokaa!

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus miten upean aterian olette saaneet. 5-vuotiaanne on varmasti ylpeä itsestään - eikä syyttä. - Mukavaa maanantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todella saimme, suurella rakkaudella ja hartaudella valmistetun. Hän myös piti huolen, että lähetin kuvan ateriasta tärkeimmille ihmisille. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Wau mitä herkkuja!
  Kyllä on taitava 5-vuotias!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella herkullista! Toivottavasti into ruoanlaittoa kohtaan säilyy hänellä aina.

   Poista
 5. Hienoa upeeta. Oli oikein ilo lukea tämä postaus. Selailin vähän muutakin ja kiva vinkki oli suolan käyttö lehtien kuivaamisessa. Ihana oli myös lempeä keitto. Minä ja koko meidän perhe rakastaa ruuanlaittoa. Tosin pojat eivät enää asu kotona, mutta ovat edelleen mukana kun käyvät. Minä laitan joskus jonkun ohjeen blogiin. Olemme kovia kokeilemaan uusia ohjeita. Mutta käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila kauniista sanoistasi! Yhdessä kokkailu on parhautta, niin oman perheen mutta myös ystävien kesken. Tulen tottakai vastavierailulle. Kivaa keskiviikkoa!

   Poista