keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Frozen-kakku & jääkoristeet

frozen-kakku, frozen cake, syntymäpäiväkakku, synttärikakku, birthday cake

Lääkityksestä huolimatta meillä ei vaan kuume ota laskeakseen - nimittäin Frozen-kuume. Jouluaaton aattona juhlimme esikoisemme 8-vuotissynttäreitä, joihin hän toivoi Frozen-kakkua. Elsa-kakku tehtiin pari vuotta sitten kuumepiikin ollessa korkeimmillaan ja nyt vaihtelun vuoksi tarjolla oli Anna-kakkua. Pohjan tein Nigella Lawsonin Paholaisen suklaakakun reseptillä, joka löytyy blogin alkutaipaleelta arkistojen kätköistä. Tytär olikin näemmä toivonut tehtävän tuota suklaakakkua syntymäpäivilleen jo neljä vuotta sitten! Koitan pinnistellä, mutta en yhtään muista millainen kakku silloin tehtiin, eikä blogikaan osannut vastata tuohon kysymykseen. Ihan mielettömän herkkua ja suklaista paholaisen kakku kuitenkin on - senhän ymmärsi jo 4-vuotiaskin!


Pohja
50g kaakaojauhetta
100g muscovadosokeria
2,5 dl kiehunutta vettä
225g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
125g pehmeää voita
150g sokeria
2 tl vanilja-aromia
2 munaa

Liota kaakaojauhe ja muscovadosokeri kuumaan veteen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon ensin vanilja-aromi, sitten munat ja kuivat aineet vuorotellen.
Lisää neste viimeiseksi.
Kaada seos voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista 180 asteessa 30 min.

Täyte
1 pkt vaniljatuorejuustoa
1 prk vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(sinistä ja valkoista elintarvikeväriä)

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä sokeri.
Säästä pieni määrä kakun kuorrutukseksi ja värjää se tipalla sinistä sekä valkoista elintarvikeväriä.

Jääkoristeet
68 g sokeria
34 g vettä
sinistä elintarvikeväriä

Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa sekoittaen kunnes sokeri on liuennut.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä sekoittamatta useita minuutteja. (Itse keitin noin 13 minuuttia.) Seos on valmista, kun se alkaa hieman kellertää.
Sekoita joukkoon muutama tippa sinistä väriainetta ja kaada kuuma massa pellille leivinpaperin päälle ja levitä se teräslastalla nopeasti ohueksi levyksi.
Riko levy ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua.


Joulun painaessa päälle halusin pitää synttärikakun tällä kertaa mahdollisimman yksinkertaisena ja nopeana toteuttaa. Olin unohtanut, että Paholaisen suklaakakku paistuu kuperaksi, minkä vuoksi leivoin häthätää vielä toisen kakun. Leikkasin hatut pois ja säästin ne toista käyttötarkoitusta varten (okei, toinen hattu hävisi parempiin suihin ennen pakastimeen asti ehtimistä). Pohja oli juuri niin täyteläisen suklainen kuin muistelinkin ja vastasi siis päivänsankarin toiveisiin. Viiriä varten etsiskelin kimallepaperia joulun ruuhkahuipun aikaan täpötäysistä marketeista, tuloksetta. Kotoa kaapista sattui löytymään hopeista teippiä, joka onneksi pelasti tilanteen ja synttärisankari sai haluamansa näköisen Anna-kakun.

Keskiviikkoterkuin,
Heidi

2 kommenttia:

  1. Oi, tällainen kakku on varmasti jokaisen pikkutytön haaveena. Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! :) Tällä kertaa tällainen todella helposti toteutettava kakku. :D

      Poista