lauantai 20. tammikuuta 2018

Pataleipää kahdessa tunnissa

pataleipä, pataleipäresepti, helppo pataleipä, nopea pataleipä

Meillä on viikon sisällä leivottu jo kolme kertaa tätä nopeasti valmistuvaa pataleipää. Leipään saa vaihtelua lisäämällä taikinan joukkoon esimerkiksi porkkanaraastetta. Myös nahistuneet omenat, jotka olisivat muuten jääneet syömättä, sopivat leipään erinomaisesti. Hävikin torjuntaa parhaimmillaan!


Pataleipä

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Sekoita hiiva ja sokeri 42 asteiseen veteen ja anna kuplia 10 min.
Sekoita mukaan loput ainekset ja anna taikinan kohota liinan alla noin 45 min.
Pane pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Kaada taikina kuumaan pataan.
Paista leipää ensin 45 minuuttia, poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia ilman kantta.

Vinkki! Sekoita pataleipätaikinaan 2 dl porkkana- tai omenaraastetta.


Pehmeä sisältä ja rapea päältä - ihmekös tuo, ettei leipä näe seuraavaa päivää viisihenkisessä perheessä. Taas olisi uuden leivän aika, sillä vanhasta leivästä on jäljellä enää muruset leikkuulaudalla. 5-vuotiaamme ylensi minut juuri ja sain leivän ansiosta parhaan leipurin tittelin!


Voita päälle ja voilà! Olen kyllä suunnitellut herkuttelevani pesto-mozzarellaleivällä, mutta pataleipä on aina ehtinyt loppua ennen kuin olen päässyt hifistelemään. Taikinan voi muuten aivan hyvin jättää kohoamaan vaikka ulkoilun ajaksi, joten taidankin tästä mennä leipasemaan taas yhden taikinan ennen kuin lähdemme luistelemaan.


Kaunista pakkaspäivää,
Heidi

9 kommenttia:

  1. Oli pakko testata. Hyvää tuli! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Mahtavaa, että resepti pääsi heti käyttöön! :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, piti heti napata se itselle talteen. Joskohan sitä jo huomenna testailisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että reseptini inspiroi! ❤️ Kerro sitten mitä pidit. :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Itse olen tehnyt vain sellaista pataleipää, mikä vaatii pidemmän kohotuksen . Mutta, tätä testaan ehdottomasti! Lämmintä ja tuoretta leipää kun ei mikään voita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, kiva jos tulee käyttöön! :) Mun pitäisi joskus malttaa tehdä tuollaista vuorokauden kohotusajan vaativaa leipää.

      Poista
  4. Niin sitä tulee välillä tehtyä huomaamattaan kaikenlaista. :) Kiitos samoin Satu!

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulliselle. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on herkkua! Ja mikä parasta - joukkoon voi heittää vaikka mitä! :)

      Poista