lauantai 25. kesäkuuta 2016

Mansikkapavlova


Hyvää ruokaa, rakkaita ihmisiä, päiväsaunaa, pihapelejä. Vietetään juhannusta kotona kaupungin laitamilla, mutta kaupunki hiljenee aina kivasti näin juhannuksen aikaan. Toki tänä vuonna RMJ on tullut takaisin ja Raumalla on elämää ensimmäistä kertaa liki kymmeneen vuoteen, JIHUU!! Itsellä ei ole hinkua festareille, mutta oon jotenkin tosi happy, että ne taas järjestetään. :)


Isännän toiveesta tein eilen mansikkapavlovaa ja ostettiin juhannuksen kunniaksi kesän ensimmäiset mansikat. Tuli meinaan niin hyvää kakkua, että mieleni tekee jakaa tämä kesäinen resepti teidän kanssanne.


Marenkipohja

4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita hyvin. Kääntele valkoviinietikka muovilastalla joukkoon. Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille ja kuivata marenki 110 asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja jätä se muutamaksi tunniksi jälkilämpöön.

Täyte

1 prk Flora kuohua
1 prk maitorahkaa
sokeria
mansikoita

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri sekä pilkotut mansikat. Täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

Herkullista juhannuspäivää,
Heidi

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku. Mansikkakakku kuuluu juhannukseen. Tänä vuonna söin kahta eri mansikkakakkua enkä kumpaakaan tehnyt itse. Joskus on kiva viettää vieraisilla. Vähällä vaivalla välillä ;). Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sinullahan on makoisat oltavat olleet! :) Välillä on kyllä kiva päästä valmiiseen pöytään, vaikka kovasti pidänkin juhlien järjestämisestä.

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Multa menee aina kaikki marenkijutut ohi kananmunan takia, mutta mietin, että ehkä mun tänä kesänä pitäisi viimein kokeilla kikherneliemimarenkia. Kuulemma sen pitäisi maistua ihan samalta ja olla muutenkin lähes oikeanlaista marenkia. Oon kyllä vähän skeptinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ymmärrän epäluulosi... :D Kyllä nuo joskus yllättää, joten ei kai auta muu kuin kokeilla. Pavlova on niin älyttömän hyvää ja marjakausikin vasta alkanut! :)

      Poista