keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kevättä pullossa - pirteä inkiväärishotti

inkiväärishotti, ginger shot, terveysjuoma, inkiväärishottiresepti

Kevät jo enteili saapumistaan, kun vettä satoi kaksi päivää putkeen, mutta yön aikana vesi muuttui lumeksi ja nyt maailma on taas kauniin valkoinen. Viime vuonna näihin aikoihin nautittiin ensimmäiset terassikaakaot kuivalla terassilla, mutta tänä vuonna saatetaan joutua odottamaan vielä tovi tuota hetkeä. Kevät on kuitenkin vallannut yhden jos toisenkin mielen sekä sydämen, mutta talviset taudit jylläävät yhä sitkeästi ympäri Suomen. Vastustuskykyä koetellaan todenteolla! Pitkän suunnittelun jälkeen sain vihdoin aikaiseksi keiteltyä tätä hehkutettua terveysjuomaa. Inkivääri sisältää rutkasti C-vitamiinia ja sillä on tutkitusti moninaisia terveysvaikutuksia. Se lievittää pahoinvointia, flunssaa ja jopa kuukautiskipuja sekä auttaa erilaisiin vatsavaivoihin ja migreeniin. Inkiväärishotti antaa pirteän alun päivään!


Inkiväärishotti

inkivääri (n. 100 g)
sitruuna
½ dl hunajaa
½ l vettä

Kiehauta vesi ja raasta inkivääri joukkoon. Anna hautua 20 minuuttia.
Jäähdytä ja siivilöi.
Sekoita joukkoon sitruunan mehu sekä hunaja ja pullota.


Tällä shotilla keho lämpenee. Pidetään peukut pystyssä, että pian sen tekee ilmakin!

Pirteää keskiviikkoa,
Heidi

12 kommenttia:

  1. Tämä drinksu on varmasti oikea terveyspommi, joten menee ehdottomasti testaukseen. Käytän paljon inkiväärinjuurta ja kurkumaa ruoanlaitossa. Inkivääri antaa sopivasti "pippurisuutta" ja kurkuma väriä + on inkiväärin ohella tosi terveellistä. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä juoma tuli jäädäkseen mun ruokavalioon (joka on kyllä noin niinkuin muuten aika retuperällä) ja kiva jos reseptistä on sinullekin iloa.

      Poista
  2. Eikä, taitaa tämä shotti olla oikein tämän kevään hitti. Mulla on luonnoksissa odottamassa postaus juurikin inkiväärishoteista, saa nähdä julkaisenko. :)
    Mutta, siis tuju shotti ja toivotaan että taudit yms pysyvät kaukana.
    Aurinkoista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistelen ekat shottihehkutukset jo parin vuoden takaa, mutta nyt vasta sain itse aikaiseksi tehdä. :D Saa nähdä millaisia hyötyjä tästä on noin niinkuin pidemmän päälle.

      Poista
  3. Kuulostaa herkulta. Olen ihan inkivääriaddikti. lisään sitä joka paikaan ja kopkop...voiko edes sanoa ääneen? Flunssat ei ole kovin lähelle päässeet :)

    Ihanaa alkavaa viikonloppua. Toivon aurinko ja loskaa, koska se tietää kevättä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin inkivääriä.😄 Noihin hyötyihin tutustuneena tarvitsisi vissiin keksiä enemmän käyttökohteita inkiväärille. Kiitos, sitä samaa toivon sinulle! 💜 Maassa on vähän liian paljon lunta minun makuuni.

      Poista
  4. Tämä vaikuttaa oikein hyvältä terveyspommilta, kiitos ohjeesta! :) Pitääkin kokeilla tätä, inkivääri pitää varmasti pöpöt loitolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit kokeilemaan. Varoituksena, että tähän jää sitten koukkuun! 😄

      Poista
  5. Todella kivan kuuloinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio drinksu! 😊

      Poista