keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Superhelppo gluteeniton näkkileipä

gluteeniton, näkkileipä, näkkäri, resepti

En koskaan leivo mitään gluteenitonta ja kaikenlaisten erityisruokavalioiden ajatteleminenkin saa hikikarpalot nousemaan otsalleni. Hatun nosto kaikille teille, joille se on arkipäivää! Sain tämän gluteenittoman näkkärin reseptin eilen ystävältäni (Tusen tack!) ja tänään oli pakko suunnata kauppaan ostamaan tarvikkeita. Älyttömän helppoa - jopa siemenet löytyivät leikiten kaupan hyllyltä!


Tämäkin resepti löytyy jo netin syövereistä, mutta näpyttelen tämän tänne Ruusumäkeen itselleni muistiin ja suosittelen kyllä kaikkia muitakin ryhtymään leivän teko hommiin (ja luopumaan ennakkoluuloistaan, jos niitä on...). Näkkärin helppouden kruunaa herkullinen maku ja ihanan rapea koostumus. Jopa ennakkoluuloiset ja suht nirsot lapsetkin olisivat halunneet syödä koko pellillisen yhdeltä istumalta. Joutunen huomenna tekemään uuden satsin! ;)


Gluteeniton näkkileipä

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

150°C (kiertoilma), 1 tunti

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita mahdollisimman ohueksi (pitäisi peittää koko pelti).
Sirottele sormisuolaa pinnalle. Paista ja herkuttele.


Tänään on ollut taas niin ihanan kesäisen lämmin päivä, että toivottelen täältä pihakeinusta kaikille muillekin auringon hellimää päivän jatkoa,
Heidi

ps. Laskeskelin mielenkiinnosta vielä näkkärin kilohintaa. Uskokaa tai älkää - alle 4,50 euroa! :)

8 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla !

    Mukavaa syysiltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! :) Laitoin just toisen satsin uuniin..kaksinkertaisena. :D Samoin sinulle!

      Poista
  2. Mä olen maistanut vähän samanlaista. On kyllä hyvää! Kelpaa ihan "normi" ihmisellekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nimenomaan! :D Yllätyin kyllä erittäin positiivisesti näkkärin mausta.

      Poista
  3. Kuulostaa helpolta ja näyttää tosi hyvältä. Taidanpa minäkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me syötiin ihan sellaisenaan, niin hyvää se oli. Kerrohan ihmeessä millaisen vastaanoton näkkäri teillä sai! :)

      Poista
    2. Sain vasta nyt tehtyä siemennäkkäriä. Siitä tuli oikein kivan makuista, vaikka jouduin vähän soveltamaan ohjetta, kun auringonkukansiemeniä ei ollutkaan. Seuraavalla kerralla voisikin kokeilla eri siemenillä :)
      Sisällytin siemennäkkärin leipomisen myös perjantaivideooni, jos haluat käydä katsomassa blogissani :D

      Poista
    3. Kiva kuulla Kati! :) Toihan on muuten hyvä idea kokeilla eri siemenillä. Kävin heti kurkkimassa videon, kiitos vinkistä ja linkistä. ♥

      Poista