Tänään jos koskaan päivä kuului aloittaa kakulla. Eilisille kyläilijöille tekemästäni luumujuustokakusta jäi palanen vielä täksi päiväksi, joten juhlimme aamulla 97-vuotiasta Suomea kakuin ja glögein!
Luumujuustokakku
Pohja
150 g murskattuja pipareita
100 g sulatettua voita
1 tl kanelia
175 astetta, 7 minuuttia
Täyte
4 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
1 prk luumumarmeladia
1 prk maitorahkaa
sokeria oman maun mukaan
Painele pipariseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min.
Vaahdota kerma. Yhdistä loput aineet keskenään, sulata liivatteet ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana rahkaseokseen. Lisää kermavaahto.
Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa ainakin 4h.
Vaahdota kerma. Yhdistä loput aineet keskenään, sulata liivatteet ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana rahkaseokseen. Lisää kermavaahto.
Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa ainakin 4h.
Puolukkakastike kakulle
2 dl puolukoita
1,5 dl vettä
½ dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, anna kiehua 3min ja purista siivilän läpi. Lisää sokeri.
Rauhallista itsenäisyyspäivän iltaa kaikille,
Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti