tiistai 18. heinäkuuta 2017

Ruusumäen pionit


Pioni ei paljon sanoja kaipaa. Katsokaa nyt tuota! Kahtena peräkkäisenä vuonna siirretty ja noin upean erikoinen!


Pioni ei kuulemma siirtämisestä tykkää, mutta tämäpäs kasvattikin yhteensä kolme nuppua. Ihmetys oli yhä suurempi, kun se avasi kukintonsa täyteen loistoon. Kaksi täysin eri väristä ja eri mallista kukkaa samassa puskassa. Jännityksellä odotan viimeisen nupun aukeamista! Kaksi muuta siirrettyä puskaa eivät valitettavasti ole yhtä elämän iloisina tällä hetkellä, mutta jospa ensi kesä piristäisi heitäkin.


Toinen näistä melkein minun mittaisista valkoisista pionipuskista siirrettiin näkyvämmälle paikalle, mutta se otti siirrosta oikein kunnolla nokkiinsa, eikä ole kasvanut edes polvenkorkuiseksi parina viime kesänä saatika tehnyt nuppuja. Luotan silti, että se joskus vielä ilahduttaa meitä noilla jalkapallon kokoisilla, huumaavasti tuoksuvilla kukinnoillaan. Sillä välin minun on ehkä pakko hankkia hennon vaaleanpunainen pioni, sillä sellainen pihaltamme vielä puuttuu.Kaksi viikkoa sitten ensimmäisinä kukkimaan alkaneet pionit alkavat olla kukkineita, mutta kasvihuoneen vieressä, turvassa siirroilta ollut pioni on vasta aloittelemaisillaan ilotteluaan. Ihanaa kun pioniaika vain jatkuu ja jatkuu!

Miten te olette onnistuneet pionien siirrossa?

Pionin tuoksuista tiistaita,
Heidi

8 kommenttia:

 1. Musta vähän tuntuu siltä, että kasvit haluaa itse päättää, missä ne viihtyy ja missä ei, vaikka ihmiset sanois mitä :). Selvästi teilläkin pioni on ollut tyytyväinen, kun saa kukkia just teillä. Ihan sama, missä kohden pihaa milloinkin <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa mun kasveista ei ole tyytyväisiä, mutta onni, että tämä on. ❤️

   Poista
 2. Kauniit pionit. Täällä ei kukkapenkissä kuki tänä vuonna. Vihreää on, mutta kukkia ei ole juuri missään kasvissa. Käykö pihallamme jokin eläin syömässä kukkia ja nuppuja?
  Nauttikaahan kukkaloistosta ja kesäpäivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin ruusuja syödään taas kovaa vauhtia. :/ Pitäisi kai suihkuttaa niille jotain... Tietäisi vaan taas mitä. Nautitaan, nauttikaa tekin! Hellettä edelleen huhuilen...

   Poista
 3. Mie niin odotan että omat Pionit kukkisivat jo tänä kesänä mutta heikolta näyttää. JOku on sanonut että voi mennä muutamakin vuosi että pioni kukkii ensimmäistä kertaa. Ei vain jaksaisi odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän malttamattomuutesi! Jännä kun joskus kukkivat heti ja välillä kestää useampi vuosi. Meidän pihassa näitä kasvoi onneksi valmiiksi.

   Poista
 4. Ihania. Jouduin siirtämään nyt toisen kerran pionejani. Aiemin eivät olleet moksiskaan ja nyt ainakin pari kukkii. Nyt siirsin, koska jäivät syreenin alle varjoon ja eivät sen vuoksi kukkineet. Nyt ovat auringoss koko päivän, eli ensi vuosi kertoo miten onnistui...
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jaksavat kukkia taas ensi vuonna. Aina vähän arpapeliä näiden kasvien kanssa... Kiitos samoin sinulle!

   Poista