Vohvelirauta on siitä jännä kapistus, että sillä voisi valmistaa vaikka mitä herkkuja, mutta silti se lojuu usein käyttämättömänä pitkiä aikoja kaapin perällä. Makeaa elämää pilvilinnassa Annan jäätelöpiparit inspiroivat testaamaan miten joulutortut taipuisivat vohveliraudan väliin - ja taipuivathan ne! Torttujen valmistus nopeutuu entisestään, kun ei tarvitse odottaa uunin lämpenemistä ja tortutkin paistuvat vain pari kolme minuuttia.
Tarvitset vain lempitorttutaikinaasi sekä luumumarmeladia.
Sulata taikinalevy ja taittele torttu haluamaasi muotoon.
Lämmitä vohvelirauta ja paista pelkkää taikinaa noin kolme minuuttia.
Lisää nokare marmeladia, ja nauti heti (pelkäämättä, että kitalaki palaa tulikuuman luumuhillon takia).
Jos maltat, kevyt tomusokerihuntu viimeistelee joulutortun.
Jep, jep... Myös Elf innostui torttujen vääntämisestä. Kylläkin ihan näin perinteiseen tapaan.
Tip tap ♫,
Heidi
No jopas oli näppärä vinkki! En olisi ikinä keksinyt moista. Joskin meiltä puuttuu vohvelirauta, mutta melkeinpä voisi pelkästään tätä varten hankkia, koska tuntuu tosiaan turhalta lämmitellä uunia muutamaa torttua varten ja sitten taas toisaalta, jos tulee paistettua niitä liikaa, ehtivät kuivua mauttomiksi.
VastaaPoistaIloista viikonloppua Heidi ja tontut :)
No hei just sitä! Usein uunin lämmittää parin hassun tortun tähden, koska tuoreina ovat parasta. Rullalle käärittynä hillonkin saisi laitettua mukaan paistoon. :)
PoistaKiitos samoin sinulle Annukka!