lauantai 21. toukokuuta 2016

Superhelppo sitruunajuustokakku ilman liivatetta


Mieleni tekee vinkata teille tästä suussasulavasta liivatteettomasta sitruunajuustokakusta. Suklaapossu-blogista löytyy selkeät ohjeet tämän kuuden ainesosan kakun tekemiseen, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan se menee näin:

Murusta noin 15 Marie-keksiä ja sekoita joukkoon mikrossa varovasti sulatettua valkosuklaata 75 g. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa vaahdoksi 2,5 dl Flora Kuohua. Sekoita joukkoon 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1,5 dl sokeria, 1 sitruunan mehu (n. 4 rkl) sekä raastettu kuori. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Olin aika skeptinen kakun hyytymisen suhteen, mutta niin se vain hyytyi ihan kuin liivatteella olisi tehnyt! Ihanan kuohkeaa ja pehmeää, nam.

Nyt kannustamaan SUOMI, SUOMI !

Jännittävää päivänjatkoa,
Heidi

6 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, ehdottomasti teen tätä kakkua! <3 Rakastan juustokakkuja, mutta se liivate ei oikein ole mun juttu... Melko usein olen tehnyt perinteistä amerikkalaista sitruunapiirasta, joten tämä tuo kivaa vaihtelua siihenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos reseptille tuule käyttöä! :) Olen myös suuri juustokakkujen ystävä, täytekakut ei oo yhtään mun juttu. Tämä oli ehdottomasti pienitöisin kakku, minkä olen ikinä leiponut.

      Poista
  2. Oho! Mä oon tehnyt melkein vastaavalla ohjeella juustokakkuja (tuorejuustoa on ollut puolet vähemmän) ja laittanut aina sekaan liivatteen "koska se nyt vain kuuluu sinne ja kakku lässähtää muuten". Mielenkiintoista kuulla, ettei sitä tarvitsekaan aina! Sitruuna ei varmaan ole tässä se salainen aines? :D Voisin nimittäin kokeilla tätä, mutta jollain muulla maulla!

    Sulle on muuten haaste! :) https://oranssia.com/2016/05/23/kirjahaaste/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, luulen kyllä et sitruuna vaikuttaa tässä tohon hyytymiseen. En oo kyllä varma pikaisen googlaamisen jälkeen. :D Kiitos haasteesta, yritän tarttua siihen! :)

      Poista
  3. Oi kiten herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista