lauantai 6. toukokuuta 2017

Lasten kanssa reissussa | Selviytymispakkaus


Muistan joskus lukeneeni jostain pienten lasten isän kommentin, että lasten kanssa kaikki on mahdollista, kunhan suunnittelee hyvin etukäteen. Vähäsen huvitti. Minun mielipiteeni on nimittäin se, että etukäteen ei voi suunnitella mitään, koska mikään ei koskaanmilloinkaan kuitenkaan mene niinkuin on suunnitellut. Parasta on, että varautuu soveltamaan lennosta ja reissuun lähtiessä pakkaa mukaan sellaisia asioita, joilla pystyy minimoimaan vahingot. Me ei voida esimerkiksi lähteä ilman kuume-/särkylääkettä minnekään. Viime kesänä muutama tunti ennen linja-auton lähtemistä lentokentälle pienimmälle matkustajalle nousi korkea kuume ja perillä Saksassa oli isoveljen vuoro kuumeilla.


Meidän on muutaman viikon päästä tarkoitus tehdä lomamatka omalla autolla Ruotsin ja Tanskan läpi Saksaan. Olen tässä katsellut viime vuoden reissukuvia ja nostatellut matkakuumetta. Nyt on ihan ihmeellistä, kun ei tarvitse välittää lentokoneen painorajoista, vaikka toki autossakin on vain rajallinen määrä tilaa seitsemän hengen matkatavaroille.


Tärkein selviytymispakkauksen osa varattiin mukaan jo viime syksynä, kun kysyimme appivanhempieni halukkuutta lähteä meidän mukaan seikkailulle. Kahdestaan, ilman apukäsiä, emme varmaankaan olisi lähteneet meidän 3-, 5- ja 7-vuotiaiden kanssa tällaiselle reissulle. Meidän on tarkoitus mennä iltalaivalla Turusta Tukholmaan, poiketa 2,5 tunnin ajomatkan päässä satamasta asuvan ystäväni luo aamupalalle/aikaiselle lounaalle ja jatkaa matkaa yöksi Tanskan puolelle lähelle Legolandia. Seuraavana päivänä Legolandin jälkeen Saksan puolelle, jossa tarkoitus ajella ja nähdä Pohjois-Saksaa. Vinkkejä kivoista pienistä kaupungeista tai kylistä otetaan ilomielin vastaan!


Selviytymispakkaus

varakäsiä (isovanhemmat, tädit, sedät, enot, ...)
kuumemittari
kuumelääke (Pamol F 250 mg sopii kaikille kolmelle)
maitohappobakteeri
laastaria + puhdistusaine
aurinkorasva
aurinkolasit
2 potkulautaa kulkemiseen + kypärät
matkarattaat + vaunupussi
evästä autoon (banaaneja, myslipatukoita, pähkinöitä, pillimehuja)
oksennuspusseja
kosteuspyyhkeitä!
käsidesi
pyykinpesuaine
tekemistä automatkoille (kirjoja, vihkoja + vahaliidut, musiikkia, iPadille muutama elokuva, joita voi katsoa tarvittaessa offline-tilassa)

Tähän sitten lisäksi vaihtokengät, vaihtovaatteet, sadevaatteet, lakit, takit ynnä muut. Saksassa on vielä muutamat jutut, jotka pitää ottaa huomioon omalla autolla kulkiessa. Autossa pitää olla esim. ensiapulaukku, heijastinliivi ja ympäristötarra. Tuo tarra ei kai ole pakollinen, mutta ilman sitä ei ole asiaa merkatuille ympäristövyöhykkeille. Jos jollakulla tarkempaa tietoa tästä, niin olen kiitollinen lisäinfosta. Google kun ei ole antanut selvää vastausta tähän.


Nämä kuvat ovat viime vuoden kesältä, jolloin juhlimme appiukkoni pyöreitä pienessä alppikylässä, Ruhpoldingissa. Täältä voit käydä kurkkaamassa lisää kuvia ja tunnelmia sieltä ja Salzburgin ruusuisesta päiväreissusta löytyy oma postauksensa täältä. Tulee aina niin hyvä mieli, kun katselee noita kuvia. Toivottavasti lähestyvä Saksan roadtripimme on yhtä onnistunut kuin viime kesäinen lomamatkamme.


Bis bald Deutschland!

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa oivalta selviytymispaketilta reissuun!
    Kaikkea ei tosiaan voi suunnitella etukäteen ja kyllä siinä hermot menee jos sellainen aikataulu ja suunnitelma jossain pettää...ja kun pettää...
    Mutta lomanhan on tarkoitus olla täynnä yllätyksiä ja rentoa yhdessö-oloa!

    Kaunista toukokuista viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin! Ajellaan ja katsellaan mihin tie vie. Ja yritetään olla turhia stressaamatta (mulla on kyllä ikävä tapa alkaa hermoilemaan lasten kipeilyjen suhteen ja sit sairastun ite, ku stressaan). Kiitos samoin sinne!

      Poista
  2. Ainakin Berliinissä piti ostaa viiden euron tarra, jotta sai ylipäätään ajaa kaupunkiin. En kyllä tiedä, onko pienemmissä kaupungeissa tällaista. Ja työn takana oli selvittää, mistä tarran voi ostaa, kun kukaan ei tuntunut oikein tietävän, ei netissäkään. Mutta tsemppiä matkaan teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvänen aika. :D No Berliiniin ei ole tarkoitus mennä, mutta nähtäväksi jää mikä käytäntö on muissa kaupungeissa. Kiitos!

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja tuo on niin totta, avoimin mielin ja pitkine hermoine matkaan sillä lasten kanssa kuitenkin tapahtuu jotakin odottamatonta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä pinna muuten unohtui tuosta selviytymispakkauksesta! 😅 Odotan reissua jo niin kovasti!

      Poista
  4. Mukava loma teillä tiedossa. Legolandissa on nähtävää ja Ruotsin sekä Tanskan puolella ihania kaupunkeja ja kyliä. Nähtävää varmasti, kunhan on aikaa pysähdellä!
    Rentoa lomaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tuo Legoland on elämys niin pienille kuin isoillekin matkustajille! 😊 Ruotsin puolella on tarkoitus viettää viimeinen yö, mutta mennessä painetaan vaan menemään moottoritietä. Kiitos Kaisa!

      Poista
  5. Mä olen haaveillut tuollaisesta reisusta jo pitkään, vielä toistaiseksi autoreissut on tekemättä...Pari vuotta sitten Tanskan reissulla vuokrattiin auto Kööpenhaminasta ja ajettiin Legolandiin ja takaisin. Postauksia löytyy blogista, jos kiinnostaa. Teidän suunnitelmat kuulostaa oikein hyvälle!:)
    Bremenissä olen käynyt oppilaiden kanssa, siitä jäi erittäin positiiviset fiilikset! Kaunis pikkukaupunki, ja muistaakseni Mersun tehdas, jonne pääsee ehkä kierroksellekin.;D Sinnekin olisi kiva mennä perheen kanssa joku kesä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä vinkistä. Vaikutti onnistuneelta reissulta! :) Bremen on ollut mielessä, mutta saa nähdä minne auto vie. Mersun tehdas olis kyllä aika jees, näin Mersumuijan näkökulmasta. :D

      Poista