perjantai 4. toukokuuta 2018

Superhelppo Key Lime Pie

key lime pie, limettipiirakka, limepiirakka,

Ihanaa, toukokuu! Leskenlehdet, valkovuokot sekä pääskyset ovat kirvoittaneet ilmoille riemunkiljahduksia toinen toisensa perään ja mikä parasta - KESÄ on vasta edessä. Ajattelin jakaa teille kesän juhlia silmällä pitäen pääsiäisbrunssipostauksessa vilahtaneen Key lime pie:n eli limettipiirakan reseptin. Se on nopea tehdä ja sen voi kermavaahtoa lukuunottamatta valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin.


Key lime pie

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk kuohukermaa
4 limettiä

Koristeluun
2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
limetin lohkoja
minttua

Hienonna keksit ja sulata voi.
Sekoita ne yhteen ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille.
Kääri vuoan pohja ja reunat folioon, jotta voi ei valu paistamisen aikana uunin pohjalle.
Paista pohjaa 180 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

Raasta kahden limetin kuori ja purista neljästä mehut kondensoidun maidon ja kerman joukkoon.
Vatkaa sileäksi ja levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. (huom! seos jää aika löysäksi, mutta jähmettyy kyllä.)
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Ennen tarjoilua vaahdota kerma ja mausta se ripauksella vaniljasokeria. Levitä kermavaahto piirakan päälle ja koristele.


Tämä on minun ihan ehdoton lempparipiirakka tällä hetkellä! Kunpa ilmat vielä sen verran lämpenesivät, että pihakeinussa tarkenisi istuskella ilman vilttiä piirakkapalan seurana. Ensi viikko näyttää ilmojen suhteen oikein erittäin lupaavalta, mutta miten minusta tuntuu, että todellisuudessa 24 asteen lukemat jäävät haaveiksi vain...


Viettäkäähän mahtava viikonloppu. Oma aikani taitaa kulua pääasiassa puutarhassa, sillä huomiseksi lupaa aurinkoista säätä ja kuulin ihan äsken, että perunat, porkkanat, retiisit sun muut kannattaa istuttaa jo nyt! Ja hei, jääkiekon MM-kisat alkaa myös! Kannustetaan Suomi voittoon!!

Ihanaa viikonloppua,
Heidi

6 kommenttia:

  1. Tuo on vaan niin hyvää <3 Itse tein vapuksi juustokakut purkkiin ja laitoin täytteeseen mukaan tuorejuustoa kermavaahdon sijaan ja paljon limemehua ja raastoin kuoretkin mukaan. Oli nam <3
    Pihalla täälläkin on touhuttu, ensin koululla ja lopupäivät sitten kotona. Eipä ole paljoa tarvinnut unta odotella iltaisin :)
    Ihania puutarhahetkiä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lime on kyllä niin hyvää. Kaikessa! Tässä just olen lähdössä takaisin pihalle 12 siemenpussia kourassa. T-paitakelit on täällä!! 😍😍 Ihanaa viikonloppua Satu! ❤️

      Poista
  2. Tuota täytettäkö ei ollenkaan käytetä uunissa? Onpa mielenkiintoinen ohje. Itse tein jokin aika sitten vastaavaa mutta sitruunalla ja kondensoidulla maidolla. Se paistettiin 175 asteessa noin 20 min. Näyttää ihanalta tämä sinun versio. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käytetä, ainoastaan pohja. 😊 Eikä sekään ole välttämätöntä, mutta siitä tulee mukava maku. Olen miettinyt, että pitäisi testata tätä piirakkaa myös sitruunalla.

      Poista
  3. Oi, kuulostaapa hyvältä. Täytyykin testata, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista