torstai 7. toukokuuta 2015

Keittiöremontti - Mitä tekisin toisin?


Vuoden päivät uutta keittiötä kuluttaneena on eteen tullut muutama juttu, jotka tekisin seuraavalla kerralla toisin. Vaikka sitä kuinka miettii ja suunnittelee ja suunnittelee ja miettii, niin aina tuntuu löytyvän parannetavaa seuraavaan remonttiin. Kyse on vain hienosäädöstä ja tiesin varautua "Näin se olisi pitänyt tehdä" -ajatuksiin, sillä olen kerran ennenkin ollut suunnittelemassa itselle keittiötä.


Kokonaisuuteen olen erittäin tyytyväinen, mutta...

Yläkaappien vetimet - valittiin yhtenäisemmän ilmeen vuoksi. Ovat mielestäni kauniit, mutta pari kertaa jäänyt sormi niin piukkaan kahden vetimen väliin, ettei ärräpäiltä vältytty. Seuraavalla kerralla ilman alumiinista listavedintä!
Kiiltävä valkoinen taso - ei ole kovin kauaa naarmuton. Minua kyllä varoitettiin tästä, mutta minusta se on tyylikkämpi kuin mattapintainen. Voi olla, että päätyisin tähän toistamiseen.
Jätelaatikko - yhtenäisellä levyllä. Nyt jätelaatikon yläpuolella on pieni u-mallinen laatikko, mutta sen tilalle laittaisin hyllyn ja siten jätelaatikon vetimen saisi korkeammalle.


Edellisen kodin keittiörempasta viisastuneena, emme halunneet syviä kaappeja. Yläkaapit käy, alakaapit ei. Laatikot ovat vaan niin paljon näppärämmät ja käytännöllisemmät alhaalla!

Onko teillä antaa keittiöremppaajille hyviä vinkkejä? Mihin kannattaa panostaa, mistä pihistää?

Lämpöistä torstaita,
Heidi

20 kommenttia:

 1. Ompas hyvin samankaltaiset keittiökalusteet kuin meilläkin! :-) Itseäni ärsyttää myös suunnattomasti, kun jätelaatikon vedin on niin alhaalla, ja aina joutuu kumartelemaan! :-/ Mutta ylemmässä on kyllä kätevä säilyttää kaikki keittiön pesuaineet ym. Itse valitsisin varmaan tänäpäivänä täyspuiset tasot, jos uudelleen pääsisi valitsemaan :-) Nää on niin hankalia! :'-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli muuttuu niin kovin äkkiä! Onneksi en siihen koko valkoiseen keittiöön päätynyt sentään. Pelkästään jo käytännön kannalta - en millään jaksaisi jynssätä niin paljon kuin valkoiset alalaatikot vaatisivat! :D

   Poista
 2. Ihana keittiö! Kelpais mullekki :) Ihana liesituulentin, kaappien värit ja ulkonäkö, työtaso, lavuaari kaikki! Voisin vaik heti ottaa keittiönne itelleni :D Uskon kyl et jätelaatikon avaaminen ois kätevämpi, jos kahva ois korkeemmalla. Mut niin ihanasti suunniteltu keittiö et tollanen pieni moka on vaa inhimillistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos!! :) Kyllä siihen suunnitteluun muutama tunti saattoi upota ja kannatti ne ehdottomasti uhrata. Eihän sitä kaikkea pysty edes ammattilaisen kanssa virheettömäksi suunnittelemaan. Varsinkaan kun mainitsemani "viat" ovat vain mielipideasioita.

   Poista
 3. Tosi kaunis ja tyylikäs keittiö! Käytössä sitä huomaa mikä toimii ja mikä ei. Kuukauden päivät uudessa kodissa asuneena ja jonkun muun itselleen suunnittelemaa keittiötä käyttäneenä, muuttaisin niin paljon... Ehkä sitten joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru! Voi, uskon. Se hyvä puoli on vanhan talon remontoimisessa, että voi hyvällä omallatunnolla repiä sen 50 vuotta vanhan keittiön alas. :D

   Poista
 4. Hyviä huomioita ja kaunis keittiö! Minulla ei ole kokemusta keittiörempasta, mutta jos se joskus tulee ajankohtaiseksi, niin pitää kyllä muistaa etsiä netistä tämänkaltaisia "Ota huomioon!" -listauksia, sillä itse en varmasti hoksaa miettiä läheskään kaikkia oleellisia asioita. :)

  Sinulle on haaste Tipulassa! http://tipulassa.blogspot.fi/2015/05/varit-kotona-vihrea.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän vähän netistä löytyi vuosi sitten vinkkejä keittiösuunnitteluun tai sitten en vain osannut etsiä oikeista paikoista. Pitäisi varmaan tehdä myös "Tee näin!"- postaus. :D Kiitos haasteesta, pistit pahan. ;)

   Poista
 5. Keittiönne on kyllä kaunis! Alalaatikot ovat kyllä loistavat ja vielä itsestään sulkeutuvina ehdottomat. Keittiösuunnittelu on kyllä aikaa vievin asia rakennettaessa uutta taloa tai remontoidessa vanhaa - silti aina jää jotain pientä fiksattavaa seuraavaan ;) Itse suurentaisin meillä tiskiallasta ja ehkä laittaisin sittenkin yhden korkean hyllykaapin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on ja vaikka välillä meinaa usko loppua kesken, on siinä suunnittelussa jotain niin koukuttavaa. :D Iso allas oli kyllä ihan ehdoton, nyt kelpaa pestä uuninpeltejä. :)

   Poista
 6. Olen viime aikoina huomannut haaveilevani keittiörempasta, vaikka oikeasti meidän keittiössä ei ole mitään vikaa. Ensimmäisinä vuosina mua häiritsi, kun keittiön ikkuna ei ole keskellä seinää. Tämä "kämmi" johtuu siitä, että rakennusarkkitehti, joka piirsi kotimme toiveittemme mukaan, piirsi alkuehdotelmiin jonkunlaisen keittiön, joka ei tietenkään ollut kuin suuntaa-antava. Samasta syystä ikkunaseinän ehjällä osalla on pistorasi keskellä seinää.:O Eniten mun kuitenkin tekisi mieli uusi tasot, sillä tummanruskea laminaattitaso ei vaan ole nyt yhtään mieluinen.;D Rakentaessa sen huomasi, että kovasti täytyy tehdä kompromisesseja. Ei ole taviksella mahdollisuus toteuttaa kaikkia haaveita. Rivarissa asuessa jo päätin, että keittiöön ei tule yhtään alakaappia. Minusta ne ovat ihan kerta kaikkiaan maailman epäkäytännöllisimpiä tavaroiden säilytykseen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita "kämmejä" onkin sitten vähän vaativampi ruveta korjailemaan. Itse en varmaan selviäisi talon rakennuksesta täysjärkisenä. Niin paljon päänvaivaa tuottaa jo pelkästään maalien valitseminen valmiille seinille.

   Poista
 7. Kiinnostava postaus. Täytyypä laittaa tämä korvan taakse ja lukaista uudelleen sitten joskus, kun päädymme remontoimaan keittiötämme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mielenkiintoista lukea enemmänkin muiden keittiöremonttien plussista ja miinuksista.

   Poista
 8. Pari vuotta sitten tehtiin meilläkin keittiöremppaa. Nyt valitsisin toisen altaan ja hanan. Vesi räiskyy kaikkialle. Unelmoin, että olisi iso keittiö, että saisi sellaisen iiiihanan saarekkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kolme valitsin meille tarkkaan; syvä saareke (tai niemeke), iso allas ja "irrotettava" hana altaan huuhteluun. Kaikkiin olen ollut todella tyytyväinen!

   Poista
  2. Tämä oli muuten suosituin postaus Viikonlopun linkkiringissä :)

   Poista
 9. Alakaappien tilalle ehdottomasti laatikot on kyllä mun haaveissa :) On kyllä todella kätevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Saa koko tilan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön.

   Poista