lauantai 7. tammikuuta 2017

Mahtava amaryllis


Joulusta hujahtanut jo kaksi viikkoa, mutta amaryllis on alkanut ilahduttaa meitä vasta nyt. Ja se on ihan todella upea! Varsikin on pysynyt mukavan lyhyenä. Melkein kaikki muut joulun kukkaset alkavatkin olla jo tiensä päässä. Tänäkään vuonna joulukaktuksesta ei auennut kuin kolme kukkaa, ja nuput putoilivat pois yksi toisensa jälkeen. Mitäköhän teen väärin?


Amarylliksen valtavat kukinnot ja tuo hento kultainen hohto noilla suurilla terälehdillä ovat kyllä vertaansa vailla.


Amaryllis ilahduttaa meitä olohuoneen "lukunurkkauksessa", jonka meidän karvapää on aika hyvin valloittanut omaan käyttöönsä.


Jotkut ovat kuulemma jo riisuneet kodin joulusta ja moni taitaa laittaa nyt loppiaisviikonloppuna koristeet odottelemaan ensi joulua. Meinaako joku pitää valot ja koristeet ihan nuutinpäivään asti? Minä taidan... Kuusikaan ei varista vielä yhtään. :)

Loistavaa viikonlopun jatkoa,
Heidi

14 kommenttia:

  1. Onpa komea kukka! Meillä pidetään koristeet perinteikkäästi nuutinpäivään saakka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, vaikka vasta kaksi nuppua on avautunut. Hyvä! Niin mekin aiotaan. :)

      Poista
  2. Oi, sinullakin on amaryllis edelleen kukassa. Omassani on edelleen yksi kukka vielä nupussaan, toivottavasti onnistun pitämään kasvinhengissä ja tuo viimeinenkin nuppu pääsee aukeamaan.
    Täällä kuusi ja joulu siivottu pois, muutamat valot vielä annan olla talvivaloina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta oli toinen kukkavana lurpsahtanut viikonlopun aikana, vaikka siinä on vaan kaksi kukkasta auki. Sidoin varret yhteen siinä toivossa, että jaksaisi vielä muutaman päivän ilahduttaa. Toinen kun ei ole avannut vielä ollenkaan kukkiaan. Meinasin tänään jo auringon paistellessa iloisesti kerätä kyntteliköt pois, mutta maltoin sittenkin vielä mieleni. :)

      Poista
  3. Mikä Kukka, upea. Tuolilla makoileva Kissa taitaa silti viedä huomioni, aivan <3 <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu on onneksi rauhoittunut aika tavalla. Meinasin ihan repiä hiukseni sen kanssa aluksi. :D

      Poista
  4. Huikea kukinto!
    Minulla venähti varret varovaisesta kastelusta huolimatta, joten tein siitä leikon :)
    Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna olen monella nähnyt valtavan pitkiksi venähtäneitä varsia, mutta kaunis tuo on leikkonakin. :) Iloista alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Onpa topakka kukka! Meillä kesti punainen leikko Loppiaiseen. Kiva tuo lukupöytä. Hih, kyllä kissa tietää mikä on kodin mukavin paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonnakin amaryllis aukesi vasta joulun jälkeen, mutta pääasia että aukeaa. Kiitos, tykkään tuosta pöydästä kovasti! Meillä on niitä muutama. ;)

      Poista
  6. Upea amaryllis! Ihan alkoi harmittaa, kun en ostanut Prismasta joulun jälkeen olisi saanut muistaakseni kahdella eurolla...Ostin vain muutaman naurettavan halvan hyasintin, ne ovat nyt kuukahtaneet.
    Nauti ihan rauhassa joulujutuista!<3 Pittää tehä niin kuin itsestä tuntuu hyvältä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin sitä ei vaan osaa ostaa joulukukkia enää joulun jälkeen, vaikka saisi pilkkahinnalla. Sama suklaiden kanssa.. paitsi Toffifeeta ostin, kun en aikaisemmin ollut raaskinut. :D Nautin. ❤ Ehkäpä sitten ensi viikonloppuna viedään kuusi ulos. :)

      Poista
  7. Amaryllis on kyllä tosi kaunis ja kestävä kukka! Meillä vieläkin joulun amaryllikset jaksavat vaan kukkia :) ja miten ihana kisu siellä loikoilee ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Meilläkin nyt vasta toisesta vanasta auennut eka kukka. :) Kisu on kyllä vallannut tuon paikan täysin omaan käyttöönsä. Kiukkusesti kiertää tuolia, jos joku on erehtynyt siihen istumaan. :D

      Poista