kotiliesi

keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Luukku 4 | Perinteinen lanttulaatikko

Neljännen luukun takaa löytyy lapsuuden makumuistoihin kuljettava lanttulaatikko. Minulla on itseasiassa oikein säälittävän monta jouluperinnettä, joista pidän kiinni. Ja yksi niistä on tämä mummin reseptillä valmistettava lanttulaatikko. Teen sen aina hyvissä ajoin pakastimeen, josta se sitten lämmitetään voinokareiden kera aaton juhlapöytään. (Mummilta pyydetty lupa ohjeen jakoon. ♥)


Mummin lanttulaatikko

3 isoa lanttua
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
½ dl siirappia
1-2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
korppujauhoja pinnalle

Kuori ja pilko lantut kuutioiksi.
Keitä vedessä kypsäksi noin puolituntia.
Ota varmuuden vuoksi 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loput pois.
Murskaa lantut soseeksi muusinuijalla.
Lisää loput ainekset ja sekoita sähkövatkaimella.
Koostumus tulee olla löysän puuron kaltainen, lisää tarvittaessa keitinvettä.
Kaada seos uunivuokaan ja tee ruokalusikan kärjellä kuviot laatikon pinnalle.
Ripottele päälle korppujauhoa.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.
Lanttulaatikon voi pakastaa kypsänä ja sulattaa jouluaterialle.

Mitä ruokia teidän joulupöytään katetaan joka joulu?

Tip tap ♫,
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti